Copiii descoperă filmele de festival

KINOdiseea Altfel începe pe 15 mai la București!

Claudia Cojocea - Editor
Imagine din filmul Blanka
Imagine din filmul Blanka

KINOdiseea, unul dintre cele mai mari festivaluri de filme pentru publicul tânăr din Europa Centrală și de Sud-Est, revine în premieră anul acesta cu o ediție intermediară, în cadrul săptămânii Școala Altfel.

Festivalul KINOdiseea Altfel (în cadrul căruia Școala Intuitext este partener media) se va desfășura între 15-21 mai, în București, la Cinema Muzeul Țăranului și Hollywood Multiplex, iar spectatorii vor avea ocazia să (re)vadă filme premiate la edițiile din anii trecuți, dar și premiere pe ecranele din România.

Proiecțiile sunt deschise luni, pe 15 mai, la ora 10:00, de simpaticul Orășel Alandala, unde copiii și bunicii reușesc să transforme un orășel din Europa într-un loc al invențiilor și al recordurilor. Mașina de gunoi devine fabrică de biciclete, o macara devine rollercoaster și totul pare posibil atunci când imaginația nu mai are limite.

Iarna lui Jill și Joy, o altă producție inedită, este câștigătoarea Premiului Publicului la KINOdiseea 2016. Jill şi Joy au grijă de casa doamnei Rosebud, care e plecată într-o călătorie. Într-o zi, o maşină nu cu mult mai mare decât o cutie de pantofi intră într-un morman de zăpadă din apropiere. Familia miniaturală aflată înăuntru supraviețuieşte ca prin minune, fără nicio zgârietură.

Pentru copiii mai mari este de văzut Labyrinthus, câștigătorul trofeului KINOdiseea pentru Cel mai bun film în 2015, o istorie fantastică plină de aventuri și peripeții, în care viețile prietenilor protagonistului sunt în pericol într-un joc video.

Concursul, câștigător al Celui mai bun film și al Premiului publicului la KINOdiseea 2014, povestește cum în Danemarca nu se caută doar cel mai mare talent muzical, ci și doi copii dispăruți fără urmă: Karl, strămutat în Copenhaga din satul bunicilor săi, și Sawsan, o micuță turcoaică a cărei mare dorință e să participe la concursul TV de talente.

Într-un orășel pe malul mării, Sosuke, un băiețel de cinci ani, trăiește sus, pe o stâncă de unde priveliștea e fabuloasă. Într-o dimineață, Sosuke o descoperă pe Ponyo, un peștișor de aur cu capul prins într-un borcan de gem. Salvată de băiat, Ponyo devine tot mai fascinată de acesta și nu s-ar mai da dusă, dar Fujimoto, tatăl ei, un vrăjitor ce trăiește pe fundul mării, o forțează să se întoarcă acasă. „Vreau să devin om“, țipă Ponyo, iar furia lui Fujimoto nu mai cunoaște margini.

De departe cel mai premiat film din KINOdiseea Altfel, cu 5 premii câștigate în anul debutului la Tokyo Anime Award și participări răsplătite în alte 15 festivaluri de film, Ponyo poate fi văzut atât în timpul săptămânii, cât și în weekend la București, la Cinema Muzeul Țăranului și la Hollywood Multiplex.

Duminică, pe 21 mai, Trupa PAM PAM va prezenta o piesă de teatru muzical educativ pentru copii „La școală este ca-n povești“, unde cei mici vor cânta și vor învăța lucruri utile alături de personajele muzicale PIA (pianul), VIO (vioara) și KITO (chitara).

Mai multe detalii despre programul festivalului și filme puteți descoperi pe site-ul http://www.kinodiseea.ro/, unde se pot face deja rezervări, iar ultimele bilete pentru proiecțiile din București se pot achiziționa de pe de pe www.eventbook.ro, respectiv http://www.hmultiplex.ro/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *