Copiii în era digitală – adevăr și provocare

De cele mai multe ori, părinții și profesorii se pot simți lipsiți de putere în fața noilor generații digitale de copii crescuți în preajma calculatoarelor și telefoanelor ”smart” pe care le-au transformat inconștient în extensii aproape firești ale activităților lor zilnice. Pentru că tehnologia din ultimii ani a avut o dezvoltare spectaculoasă, online-ul a devenit tot mai accesibil chiar și pentru copiii foarte mici.

Cu toate acestea, cum ne putem adapta la schimbările recente, dar, mai ales, ce impact au acestea asupra copiilor noștri?

Fetita pe tabletaGenerații diferite

Copiii anilor 2010’ sunt foarte diferiți de cum eram noi în copilărie, motiv pentru care există o disproporție evidentă între așteptările părinților și cererile celor mici.

Așadar, în timpul pe care îl petrec în fața calculatoarelor, copiii au capacitatea de a înțelege pe deplin propriul lor raționament.

Chiar dacă părinții încearcă să îi scoată pe cei mici tot mai des în aer liber pentru a se bucura de jocurile copilăriei lor, de regulă prichindeii preferă compania jocurilor digitale!

 

Sunt toate jocurile digitale la fel?

Nu! Când vine vorba de jocuri pe calculator sau pe tabletă, exista două roluri distincte pe care acestea le îndeplinesc: cel care învață să manipuleze elemente complexe, să anticipeze, să se adapteze, și un altul ce lovește fără țintă precisă, așteptând ca, la un moment dat, să se întâmple ceva, care se supune jocului.

Astfel, în cadrul primului tip de joc, copilul își dezvoltă aptitudini care îi vor influența în mod pozitiv parcursul școlar și chiar viitorul profesional, în vreme ce al doilea are beneficii incerte și destul de improbabile.

mama si copilul

Care sunt beneficiile online-ului pentru copilul tău?

  • Pagini de Facebook pentru păstrarea legăturii părinte-profesor;
  • Stimulare de reflecții critice;
  • Ascultarea activă a experiențelor prin care trece micuțul;
  • Creșterea motivației pentru învățare;
  • Antrenarea inteligenței emoționale;

 

Școala Intuitext și viitorul educației digitale

Înțelegând potențialul mediului online și nevoii tot mai evidente ca micuții să își petreacă timpul în mod educativ, am creat Școala Intuitext, locul unde orice copil învață cu plăcere.

Astfel, jocurile de logica, matematica sau memorie pe care le vei găsi pe Școala Intuitext, pe lângă scopul de a ajuta copilul să se adapteze mediului exterior, au și beneficiul de a-i dezvolta atât abilitățile de comunicare, cât și cele matematice. Toate acestea sunt în concordanță cu direcțiile sistemului de educație.

Dacă viitorul învățării se bazează și pe componentele digitale, atunci Școala Intuitext este răspunsul tot mai multor cadre didactice și părinți moderni care realizează beneficiile platformelor de educație online!

Afla mai multe despre Scoala Intuitext

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *