Ce bine că fiecare copil e diferit!

Hai să recunoaștem – multor copii, ca și multor adulți, nu le place matematica!       

fetita

Unora le-ar plăcea dacă ar găsi ceva provocator în ea, dacă ar înțelege cum poate fi folosită în viața reală sau dacă … i-ar ajuta să-și construiască un trenuleț din bomboane care să-i ducă în cel mai minunat parc de distracții.

Poate că nici nu trebuie să ne placă tuturor. Poate că unii visează la stele și vor să ajungă acolo, poate că alții vor să exploreze lumea naturală și să o surprindă în fotografii, iar alții sigur, sigur ar vrea să cânte la chitară pentru că au muzică în suflet.

copil_numaratoare_abac

Copiii sunt diferiți și este perfect așa!

Dar ce să faci, când matematica e disciplină obligatorie? Fără adunare și înmulțire nu prea te poți descurca pentru că îți trebuie când îți cumperi tu din banii tăi de pușculiță prima jucărie – păpușă sau mașinuță.

Hai, că nu e așa de complicat! Uite, te ajutăm și noi: ce-ar fi să ne jucăm cu matematica?

Avem jocuri cu roboți, cu baloane zburătoare, cu nave spațiale, cu vrăjitorii – cine ar fi crezut că matematica se poate învăța și așa?!

joc educativ scoala intuitext

Și totuși nu lipsește ceva?

Copiii sunt ființe complexe cu vise și pasiuni, sunt curioși – și încă cum! Nu ați vrea să le arătăm din lumea asta suficient cât să vrea să afle mai mult?

Sunt unele lucruri pe care nu le vor vedea poate niciodată cu propriii ochi, dar nu ar fi frumos ca între clipele în care se lamentează că nu înțeleg de ce trebuie să memoreze tabla înmulțirii, să fie și clipe în care le urmăriți ochișorii entuziaști că au aflat ceva nou despre animalul preferat sau sportivul preferat sau muzicianul preferat?

joc scoala intuitext broasca

E o idee bună să începem să îi ascultăm! Poate așa aflăm cum să le facem lumea mai plăcută și mai puțin … obligatorie.

Pentru părinți liniștiți și copii isteți, noi recomandăm Școala Intuitext – platforma de educație online unde copiii vin să se joace și învețe în același timp!

Buton Hai si tu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *