Tehnologia susține învățarea

Cum, când și în ce condiții

Claudia Cojocea - Editor
Tehnologia susține învățarea
Tehnologia susține învățarea

Vacanța de vară, excursiile la mare, la munte sau în Deltă, timpul petrecut la bunici, întâlnirile cu verișorii, micile pozne copilărești – toate dau, măcar în teorie, un farmec aparte celor 3 luni de vară. Ne amintim și noi, părinții, de propriile noastre vacanțe și de toate bucuriile pe care le aveam în acele momente lipsite de griji.

Astăzi, ne dorim același lucru pentru copiii noștri. Vrem să le oferim momente de neuitat, amintiri care să dureze, vrem să le protejăm copilăria, să-i protejăm pe ei și să le oferim tot ce e mai bun și mai frumos. Și pentru ca gândurile noastre să devină realitate, începem încă din primii ani de școală să le insuflăm și încurajăm curiozitatea naturală, dorința de a descoperi lucruri noi și uimitoare sau plăcerea de a gândi singuri.

Până nu demult, între joacă și educație se făcea o distincție clară, neexistând niciun punct de întâlnire, nicio suprapunere între cele două. Până și ora de sport era tratată cu „seriozitate și disciplină“, transformând o activitate care ar fi trebuit să placă și să fie integrată benevol de copii în rutina lor zilnică, într-o corvoadă de care fugeau care cum putea. Cel mai adesea, prin scutiri medicale procurate în fel și chip de părinți cărora le lipsea, la rândul lor, o educație sportivă bine închegată.

Astăzi, lucrurile stau diferit. Avem metode de învățare noi, eficiente și atractive, perfect adaptate noilor generații de elevi atât de pasionați de digital. Avem intenții bune și planuri mărețe de a schimba un sistem de educație ce mai păstrează încă tușe groase din vechile tipare. Înainte de orice acțiune de anvergură, importante sunt determinarea și dorința de a schimba.

Din acest punct de vedere, de mai bine de 20 de ani specialiștii Intuitext în educație cercetează, analizează și concep resurse educaționale care să-i apropie pe copii de școală și care să șteargă granița intransigentă dintre învățare și distracție.

Astfel, Școala Intuitext este un site diferit de toate celelalte, unde copiii descoperă noțiunile predate la școală la toate disciplinele, prezentate într-un mod extrem de plăcut. Această platformă a fost special concepută de specialiștii Intuitext în educație pentru copiii claselor I, a II-a și a III-a. Structurată în trei ani de studiu, Școala Intuitext conține materia predată la toate disciplinele prezentată sub formă de jocuri educaționale, filmulețe de predare asemănătoare desenelor animate sau experimente interactive.

Construită ca un loc de aventură, cu 5 insule, Școala Intuitext este locul în care copiii învață jucându-se și unde își antrenează aptitudinile necesare pentru reușita în viață! Astfel, micii exploratori capătă încredere în forțele proprii, iar părinții se bucură de rezultatele lor.

De aceea, chiar și în vacanța de vară acest site este un aliat de nădejde al părinților și un prieten bun al copiilor. Jucându-se pe gadgeturile lor favorite, relaxați, în ritmul propriu, singuri sau alături de prieteni, elevii din clasele I, a II-a și a III-a recapitulează și exersează noțiuni predate la școală, într-un mod foarte plăcut, distractiv și eficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *