Cum dezvolți răbdarea copilului tău

rabdarea-la-copii
Cum dezvolți răbdarea copilului tău

Copiii sunt nerăbdători din fire și de multe ori neastâmpărul lor obosește până și pe cel mai îngăduitor părinte. Răbdarea este o virtute care îi ajută cel mai mult la maturitate. Astfel, ea ajută copiii să se gândească foarte bine înainte de a lua decizii, să aprecieze valoarea gratificării întârziate și să contracareze impulsivitatea și alte probleme de comportament specifice vârstei.

 

Învață-l prin puterea exemplului!

Cu toții știm că cei mici mereu își copiază părinții atât din punct de vedere al limbajului, dar mai ales al comportamentului. Învățarea prin exemplu ajută copilul să reziste în fața unor tentații și dorințe, să se adapteze unor situații care cer amânare și să se autocalmeze. De regulă, aceste calități sunt necesare în maturitatea emoțională și în dezvoltarea optimă personală a copilului.

Încearcă să-ți pui copilul în fața unor situații în care să își dea seama că dacă ar mai fi așteptat puțin sau dacă s-ar fi gândit mai bine, alegerea sau decizia lui ar fi avut o altă finalitate.

 

Ai răbdare cu el!

Tu trebuie să fii cel mai bun mentor pentru copilul tău, iar acțiunile și comportamentul tău îl învață cele mai multe lucruri. Pe scurt: tratează-l așa cum vrei să fii tratat. Ai răbdare cu el de fiecare dată când vorbește cu tine și ascultă-l de fiecare dată până la capăt fără a-l întrerupe!

 

copil-rabdator

Oferă-i alternative!

Dacă nu poți să satisfaci imediat o cerere a copilului tău și i-ai explicat de ce, caută o alternativă a ceea ce cere: o altă jucărie, un joc, o carte etc. Trebuie să aibă ceva cu care să-și ocupe timpul și să își distragă atenția de la ceea ce vrea cu ardoare. De asemenea, încearcă să nu îi satisfaci mereu poftele imediat!

De fiecare dată când micuțul tău îți cere ceva, nu îi da imediat, în secunda următoare. Procedând astfel, copilul tău învață virtutea că în viață nu poți primi mereu instant ceea ce ne dorim. Lasă-l măcar un timp de 15 secunde până la a-i satisface dorința. Este un exercițiu util pe termen lung care îl ajută să înțeleagă că este normal și necesar ca uneori să aștepte o perioadă până să primească ceva.

 

Școala Intuitext

Alege să îmbini tehnologia și jocurile online cu educația folosind produse de învățare inovatoare, special create pentru noua generație digitală de copii. Așa, de pildă, Școala Intuitext este platforma dedicată copiilor de clasa I, a II-a și a III-a, unde cei mici învață tot felul de lucruri interesante în timp ce se distrează jucând jocuri logice. De asemenea, prin intermediul jocurilor parcurse de către copil acesta își dezvoltă răbdarea și chiar inteligența emoțională! Plecând de la ideea că învățarea poate fi cu adevărat plăcută, specialiștii Intuitext au conceput o lume în care, prin joc, copiii descoperă tot felul de curiozități și informații inedite, ce completează de minune tot ce învață la clasă și îl ajută la teme.

 

 

Stai liniștit și bucură-te de o zi plină de căldură având satisfacția că cel mic se joacă educative și cu scop!

 

Vrei să descoperi toate surprizele Școlii Intuitext alături de copilul tău?

Buton Hai si tu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *