Cum te pregătești pentru reînceperea școlii

 

Nu mai este mult şi reîncepe şcoala odată cu terminarea vacanței de iarnă! Sărbătorile au trecut şi foarte mulţi prichindei încă ar mai vrea să se joace fără grijă. Începe şcoala, dar poate nu este chiar atât de rău! Ce farmec ar mai avea altfel vacanţele dacă nu acela de a le aștepta de fiecare dată?

copil-se-pregateste-de-scoala
Pregătirea de școală

Totuşi momentul este unul uneori dificil din punct de vedere psihologic şi comportamental. Sunt copii cărora le este greu să se readapteze după luni sau chiar săptămâni de vacanţă la un program strict, riguros, cu ore fixe. Să ne amintim că uneori este mai greu să ne mobilizăm după un weekend prelungit, dar după vacanța mare!? Iată de ce, poate dura până la 2 săptămâni pentru copii până să reintre în ritmul unui program de studiu zilnic.

 

Cum te (re)pregătești pentru școală: 4 sfaturi utile

  1. Gândiți-vă împreună la viitor, nu la trecut

Vacanţa se termină, a fost frumos, da! Dar (re)începe şcoala care vine cu noi oportunități. Până la urmă trebuie să ne învăţăm copii să le placă lucruri noi, nu? Întotdeauna este fascinant ce îi poate aduce viitorul celui mic şi ce ocazie are în plus să realizeze ce v-ați propus, ca să crească şi să evolueze.

copii-care-merg-la-scoala
copii care merg la școală
  1. Ajustează-i treptat programul şi ritmul să se potrivească cu programul de şcoală

Poate că vacanţa asta a dormit copilul tău mai mult şi s-a sculat mai târziu. Neavând un program strict, orarul zilnic a fost mai nestructurat sau a depins de activităţile în care v-ați implicat (călătorii, bunici, etc.). Gândeşte-te de exemplu că sportivii care participă la Olimpiadă se duc în ţara respectivă şi cu o lună înainte, pentru a se adapta perfect la fusul orar şi la condiţiile locale (temperatură, umiditate, etc). Dacă vrei să fie în formă micuțul tău când începe şcoala, ţine cont că adaptarea durează aproximativ două săptămâni!

 

  1. Jucați-vă!

De exemplu, prin jocuri cu matematică de exemplu pot să îi stimuleze creativitatea!

 

motivatie scolara

 

Poți găsi astfel de jocuri pe Școala Intuitext – este platforma online care îi ajută pe copiii din clasele I, a II-a și a III-a să învețe prin joacă. În acest loc, cei mici descoperă că distracția face casă bună cu învățarea! Școala Intuitext este produsul educațional în care cei mici vor descoperi jocuri sau filmulețe inedite cu ajutorul unor personaje nostime: Griny, Cromin și Flop. În plus, un mare avantaj este că atitudinea copilului față de școală se formează încă din primul an de studii și tocmai de aceea este important ca ei să aibă o atitudine pozitivă și deschisă față de învățare. Scopul acestui tip de platformă educațională este de a completa școala prin jocuri cu matematică și nu numai, pentru exersarea capacității de memorare, a imaginației și a creativității. În plus, stimulează curiozitatea micilor exploratori, le dezvoltă abilitățile sociale și îi ajută să îşi îmbunătățească performanțele școlare.

 

Clarifică-ți așteptările referitoare la școală.

Mulți părinți au mari ambiții referitoare la copilul lor și, fără să își dea seama, pun presiune asupra acestuia să învețe, să se străduiască, să ia calificative bune. Dacă și tu ai aceste așteptări față de copil, nu uita că scopul clasei I este ca micuțul să se adapteze, și nu să obțină performanțe imediate.

Comanda un abonament la Scoala Intuitext

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *