Să învățăm beneficiile online-ului

Cum poate digitalul să schimbe educația în bine

Claudia Cojocea - Editor
Beneficiile tehnologiei pentru copii
Beneficiile tehnologiei pentru copii

Acum vreo două zile, într-un mare centru comercial din București, un băiețel cam de 8 ani mergea plictisit alături de mama sa. Femeia privea cu interes vitrinele câtorva magazine de jucării de la ultimul etaj, cântărea din ochi exponatele, le evalua în gând și încerca să aleagă produsul perfect. Din ce mi-am putut da seama, mama ar fi vrut să-i cumpere băiatului jucării care să-i placă, să-l atragă și să-l ajute să-și scoată nasul din telefonul mobil.

Vacanța de vară e timpul perfect pentru ca elevii să-și urmeze pasiunile, hobby-urile și, s-o zicem drept, să stea lipiți – ca într-o simbioză perfectă – de telefonul mobil sau de tabletă.

Deși nemulțumiți, părinții ridică din umeri a neputință, nepregătiți în bună măsură, să facă față avalanșei tehnologice sau să concureze, în vreun fel sau altul, cu oferta ispititoare a online-ului. Nu le place cât timp stau copiii lor în fața device-urilor smart, dar nu par să aibă idei la fel de atractive cu care să-i încânte.

În fața dilemei, cei mai mulți adulți privesc aproape resemnați, cedează în fața insistențelor celor mici și speră să nu regrete (prea mult) ziua în care au acceptat ca fiul sau fiica lor să joace tot felul de jocuri online, de cele mai multe ori, complet nepotrivite pentru vârsta lor.


În acest context, specialiștii Intuitext în educație îi sfătuiesc pe părinți să adopte o strategie diferită pentru ca toată lumea să iasă câștigătoare din „lupta“ cu online-ul. În loc să privească mediul digital drept o zonă crepusculară de unde pândesc amenințător pericole de tot felul, schimbarea opticii ar putea fi una dintre soluțiile câștigătoare. Prin urmare, e important să vedem cum putem trasforma tehnologia într-un aliat pentru copiii noștri și care sunt beneficiile ei.

Un bun exemplu ar fi produsele educaționale online, așa cum este și Școala Intuitext.

Școala Intuitext este o platformă educațională, un site creat special pentru copiii din clasele I, a II-a și a III-a. Diferit de toate celelalte produse educaționale prin resursele inedite și abordarea modernă, Școala Intuitext este locul unde copiii descoperă noțiunile predate la școală la toate disciplinele, prezentate într-un mod extrem de plăcut.

Așadar, aici specialiștii Intuitext în educație au îmbinat învățarea și buna-dispoziție pentru o experiență minunată pentru copii. În plus, studiile au demonstrat că prin joacă, într-un mediu relaxat și lipsit de constrângeri, copiii au o disponibilitate mai mare de a învăța și o deschidere uimitoare către nou.

Din acest motiv, site-ul Școala Intuitext este soluția ideală chiar și pentru vacanță, atunci când copiii noștri își doresc să se distreze în mediul online. Folosind acest produs educațional, cei mici știu că se distrează, iar noi, părinții, suntem siguri că învață, repetă și aprofundează noțiunile predate în timpul anului școlar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *