Școala de unde copiii nu vor să își ia vacanță

scoala_intuitext_locul_de_unde_copiii_nu_vor_vacanta
Școala de unde copiii nu vor să își ia vacanță

În urmă cu 33 de ani, o Corina Chiriac plină de energie, cu ochi conturați, păr bogat și rochii fluide, lansa un cântec care avea să devină un hit al perioadei: „Ce mică-i vacanța mare“. La vremea respectivă, „șlagărul“ era nelipsit de la petreceri, ba chiar era una din piesele de rezistență atunci când un grup vesel de oameni se adunau în jurul unui pick-up/ magnetofon/ casetofon gata să se distreze pe ritmuri de muzică ușoară o noapte întreagă.

Astăzi, cântecul ne amintește de vremuri demult apuse, însă rămâne în bună măsură actual prin versurile extrem de evocatoare: „Ce mică-i vacanța mare/ Și ce dor mi-a fost de ea/ La școală visam că o așteptam/ Dar ea când voia venea/ Ce mică-i vacanța mare (…) Să ai timp de toate, să citești/ Cu prietenii să te-ntâlnești/ Și să dormi cât vrei/ La umbra unui tei/ Sau la umbra cărui pom dorești/ Sunt atâtea lucruri de făcut/ Că nu este vreme de pierdut.“

Dincolo de poezia acestei melodii, rămâne un adevăr universal valabil acela că, elevii din toate timpurile așteptau cu nerăbdare venirea vacanței, indiferent că era vorba de cea de vară, de iarnă sau intersemestrială.

Vacanța era prin definiție un timp personal, un timp al relaxării, un timp pe care fiecare îl petrecea practicând toate acele activități plăcute de care nu avea parte în timpul școlii. Fie că vorbim de sportul favorit, de citit cărțile preferate, de vizionat filme potrivite vârstei, de întâlniri cu prietenii, de joacă, de dormit „la umbra unui tei/ sau la umbra cărui pom dorești“, vacanța era echivalentul distracției și bunei dispoziții. Prin contrast, școala reprezenta locul în care copiii își scoteau hainele ludice și deveneau elevi – conștiincioși, serioși, muncitori, „silitori“.

Din fericire, copiii de astăzi pot învăța în timp ce se distrează, descoperă lucruri minunate vizionând filmulețe interactive amuzante și își dezvoltă abilitățile psiho-emoționale atât de utile în viața fiecăruia dintre noi – totul datorită noilor metode alternative de învățare.

Platforma educațională online Școala Intuitext este un exemplu de loc în care cei mici își antrenează gândirea și memoria prin jocuri logice, descoperă curiozități din lumea sportului, artei și științei, se bucură de animații și experimente inedite. Cu ajutorul Școlii Intuitext copiii își formează o atitudine pozitivă în raport cu școala, acest aspect fiind, de fapt, cheia către un viitor de succes. În plus, Școala Intuitext e locul de unde elevii nu vor să plece niciodată în vacanță, tocmai pentru că aici distracția și buna dispoziție nu se termină niciodată.

În plus, cum primii ani de școală definesc întregul parcurs educațional, e important să-i convingem pe copii cât de frumoasă poate fi aventura cunoașterii. În completarea materialelor didactice alese cu multă grijă de învățătoare, părinții își doresc produse educaționale create special pentru noua generație de copii digitali. Școala Intuitext, prin conceptul de învățare prin joc, încurajează curiozitatea nativă a copiilor, îmbunătățește memoria, gândirea și atenția, dezvoltă inteligența emoțională și socială și îi ajută pe copii la recapitularea noțiunilor dificile de la școală.

 

Scoala Intuitext

 

Mai mult, un copil fericit înseamnă o familie fericită! Accesând jocurile logice, experimentele inedite și filmulețele distractive disponibile pe Școala Intuitext, copiii învață că educația și joaca merg mână în mână. Astfel, cei mici vor avea mereu curiozitatea de a descoperi lucruri noi și de a explora mediul înconjurător cu toată încrederea în propriile lor forțe. Iar voi, părinții, îi veți privi cu mândrie pe micii și veselii cercetători, având mulțumirea de a le fi oferit cel mai de preț dar: un start bun în viață!

 

Vrei să descoperi toate surprizele Școlii Intuitext alături de copilul tău?

Buton Hai si tu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *