80% din joburile viitorului cer competențe STEM

Cum ne ajutăm copiii să învețe plăcut și eficient.

Claudia Cojocea - Editor
Cum ne ajutăm copiii să învețe plăcut și eficient.
Cum ne ajutăm copiii să învețe plăcut și eficient.

Cum 80% dintre joburile anilor 2015-2025 cer competențe din domenii precum Științe, Tehnologie, Inginerie sau Matematică, e important să încurajăm curiozitatea copiilor și motivația de a învăța. Folosind metode educaționale moderne, elevii vor avea o plăcere reală în a acumula cunoștințe noi.

În acest context, e necesară o reevaluare a valorilor din sistemul de educație românesc, prin încurajarea curiozității naturale a omului față de cunoaștere și dezvoltarea motivației intrinseci.

Astfel, pentru a alege și chiar a excela în domenii precum Inginerie sau Matematică, copiii ar trebui susținuți pe toată durata parcursului educațional prin instrumente de învățare adaptate profilului lor. Și asta încă din primii ani de școală.

Se vorbește adesea despre importanța jocului în învățare și despre îmbinarea ludicului cu educația pentru a încuraja o atitudine pozitivă a copiilor în raport cu școala.

Jocul își găsește locul în orice lecție. Elementele de joc se află presărate și îmbinate printre elementele de învățare pentru a face învățarea mai plăcută și a elimina oboseala.

De multe ori elevii mei constată cu regret cât de repede trec orele de curs când activitățile de învățare conțin elemente ludice, care sunt preferatele lor“, declară Iuliana Drăgan, specialist Intuitext în educație și profesor pentru învățământul primar.

Învățare modernă pentru copiii viitorului

În ultima perioadă, sistemul de educație din România a permis pătrunderea unor metode alternative de studiu: CD-uri, caiete moderne pentru elevi sau chiar produse educaționale online.

Manualele alternative au făcut pasul cel mare spre o educație modernă, spre lecții în care activitatea tradițională este completată cu materiale în format digital. Educația în școală nu se mai poate face doar cu tabla, creta și o planșă didactică.

Animațiile, experimentele, explicațiile, filmele didactice, jocurile interactive conținute de softurile educaționale reprezintă viitorul, ele dovedindu-și eficiența în învățare.

În ceea ce privește produsele educaționale online, astfel de materiale sunt vitale pentru un învățământ de calitate într-o școală a secolului în care trăim, când digitalizarea a pătruns rapid în orice domeniu al vieții noastre.

Noi, cadrele didactice trebuie să eliminăm conservatorismul, care încă ne mai încearcă, și să privim înainte spre metode interactive de predare, specifice erei digitale.

Activitățile de învățare (pentru elevi, dar și pentru părinți) propuse de produsul de învățare Școala Intuitext, de pildă, sunt pe placul meu, deoarece sunt originale, de calitate, relevante, frumos prezentate, foarte instructive“, susține specialistul Intuitext.

ScoalaIntuitext.ro – aliatul copiilor pe tot parcursul anului școlar

Dacă și copilul tău…

  • Are tendința de a spune NU de fiecare dată când vine vorba de școală;
  • Nu este atent la ore din lipsă de atenție, motivație pentru învățare și școală;
  • Nu vrea să-și facă temele;
  • Nu înțelege ce se explică în clasă și are dificultăți de învățare…

… atunci îl poți ajuta folosind un produs educațional modern, creat în acord perfect cu profilul noilor generații de elevi.

ScoalaIntuitext.ro este produsul educațional online care îl ajută pe micul tău explorator să înțeleagă, zi de zi, toate noțiunile noi din programa școlară.

Prin animații explicative, jocuri educaționale sau experimente interactive de laborator, el va învăța cu plăcere lecțiile predate la clasă de învățătoare și astfel își va putea rezolva temele ușor.

În fiecare zi, ScoalaIntuitext.ro îi este alături, în orice moment are nevoie. Accesând resursele educaționale sub formă de jocuri educaționale, copilul tău va fi bucuros să observe câte lucruri noi învață.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *