Activitate de realizat la școală pentru elevii de clasa I și clasa a II-a

Mai sunt puține săptămâni de școală, de aceea venim cu câteva idei care să facă orele și mai plăcute, interactive și, de ce nu, distractive. Idei pentru cadrele didactice pe placul elevilor și spre încântarea părinților.

Haideți să ne jucăm și să învățăm online.

Pentru clasa I, propunem tema: Ce rol au organele interne?

Întregul joc îl poți găsi aici.

Oare ce rol au organele interne? Tu știi?

Activitati la clasa
Activitati la clasa

Creierul controlează fiecare acțiune pe care o facem. Datorită creierului, noi putem să citim, să scriem, să învățăm lucruri noi, să simțim emoții.

Creierul
Creierul

Noi avem 2 plămâni: plămânul drept și plămânul stâng. Folosim plămânii pentru a inspira și expira aerul.

Plamani
Plamani

Rinichii sunt două organe de forma boabelor de fasole, ei filtrează sângele și ajută la eliminarea substanțelor nefolositoare. Tot rinichii produc urina și o trimit mai departe către vezică. Știai că rinichii curăță 1 litru de sânge pe minut?

Rinichi
Rinichi

Inima este unul dintre cele mai puternice organe. Ea este așezată în cutia toracică, între plămâni. Inima pompează sângele în organism. Ai observat că inima bate mai tare când alergi?

Inima
Inima

Hai să-ți mai arăt ceva. Stomacul se afla în partea stângă a corpului. El prepară hrana pe care o înghițim iar apoi o trimite către intestine. Nu este interesant?

Stomac
Stomac

Corpul nostru funcționează ca o mașinărie.

Pentru clasa a II-a, propunem tema: Cum organizăm și reprezentăm datele?

Jocul îl găsești aici:

În jurul nostru trăiesc o mulțime de oameni, animale, plante, păsări. Toate acestea sunt corpuri cu viață. Oare jucăria ta este un corp cu viață?

Corpuri fara viata
Corpuri fara viata

Ființe vii sunt acelea care se hrănesc, se mișcă, respiră, simt, cresc. E clar, jucăria ta e un corp fără viață precum și stropitoarea, norișorul, pantoful etc.

Dacă vrem să grupăm corpurile vii putem face astfel: animale și plante.

Corpuri vii
Corpuri vii

Animalele pot fi grupate din nou: sălbatice și domestice. Ai văzut? Poți grupa lucrurile după ce au în comun sau după ce au diferit.

Incerci să faci și tu alte grupări?

Pe www.scoalaintuitext.ro te așteaptă alte multe jocuri, experimente și materiale prin care poți înțelege mai bine Matematica și explorarea mediului, Comunicarea în limba română, dar și jocuri de dezvoltare emoțională.

Ne jucăm împreună? Sunt deja mulți copii ca tine care sunt pewww.scoalaintuitext.ro. Mulți dintre ei au spus părinților de reducerile mari și se vor juca în vacanță zeci de jocuri. Profită și tu!

 

motivatie scolara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *