Ce este Școala Intuitext?

Relația copil-părinte se află într-o constantă dinamică, fiind de regulă punctul de dezvoltare ulterioară a celui mic din prisma educației, personalității, etc. Toate acestea pornesc dintr-o singură activitate comună: joaca!

 

Beneficiile jocului

Jocul este prezent în viața celor mici încă de la naștere – gâdilatul pe burtică, bălăceala din timpul băiței, “avionașul” când nu voia să mănânce, etc. Așadar, pentru copii jocul este o activitate importantă a cărei valoare este dată de relația unică afectivă care se leagă în timpul acesteia.

 

ce este Scoala Intuitext

 

Printre beneficiile jocului menționăm liniștirea îngrijorărilor, iar uneori chiar rezolvarea unor conflicte. Nu mai punem la socoteală binefacerile terapeutice ale jocului ce se aplică și în caz de eșec școlar,  premiul mult dorit ratat, olimpiade pierdute, etc. De asemenea, jocul este recomandat și pentru a reda energia copiilor, dar mai ales pentru a le (re)construi respectul de sine!

 

Jocul în educație

Jocul este un teren de învățare unic, care prefigurează școala, întrucât rezervă surprize și dezvoltă capacități de adaptare. Activitatea ludica reprezintă „munca” depusă de copil, deoarece cea mai mare parte a activităților desfășurate de un copil presupune activitate de joc. Astfel, prin intermediul său, copiii își îmbunătățesc experiența cognitivă, învață să manifeste o anumită atitudine – pozitivă sau negativă – față de ceea ce întâlnesc, își educă voința și, pe această bază formativă, își conturează profilul personalității.

 

Și totuși: Ce este Școala Intuitext?

 

„Școala Intuitext este o lume virtuală populată de personaje simpatice, o lume unde copiii vin să se joace pentru că așa învață ei cel mai bine“ – F. Moțoc.

 

 

Studii recente confirmă faptul că cei mici petrec tot mai mult timp în mediul digital, iar vârstele de la care își încep accesul este din ce în ce mai fragedă. Astfel, a fost evidentă nevoia unei platforme online de învățare prin joacă, atât pentru distracția copiilor, cât și liniștea părinților.

Cu ajutorul Școlii virtuale Intuitext copilul tău are parte de o formare completă, multidimensională ce vizează nu numai îmbunătățirea, ci și reușita școlară. Aici, prichindeii obțin alte cunoștințe ce țin de lumea înconjurătoare și își antrenează acele abilități personale necesare pentru reușita pe termen lung:

  • atenția;
  • memoria;
  • gândirea logică;
  • inteligența emoțională.
Flop
Flop

Totodată, jocurile găsite dezvoltate marca Școala Intuitext ca mijloc de instruire și educare! Sub această formă jocul didactic este folosit în activitatea de învățare ca să formeze și consolida anumite cunoștințe, priceperi și deprinderi!

Școala Intuitext are ca scop principal învățatul cu plăcere al copiilor. De asemenea, în acest spațiu online părinții pot găsi liniștea ca cel mic își petrece timpul constructiv, iar la final devine și mai isteț. De la jocuri până la experimente, la Școala Intuitext am pregătit o distracție educativă care va surâde chiar celor mai mofturoși pitici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *