Activități pentru vacanța de primăvară

Ce facem pentru a nu uita ce am învățat la școală?

Claudia Cojocea - Editor
Activități vacanță de primăvară
Activități pentru vacanța de primăvară

În sfârșit vacanță!!! Bucuria copiilor este cu atât mai mare în aceste zile cu cât primăvara și-a intrat în drepturi pe deplin. Soare, căldură, parcuri zumzăind de forfotă, biciclete, role, mingi, totul respiră un aer de prospețime și voie bună.

Dar oricât de frumos ar fi afară, elevii nu uită de distracția lor preferată: jocurile online. La tabletă, laptop sau smartphone, cei mici ar sta de dimineața până seara numai cu ochii în ecrane.

Asta atrage dupa sine certuri frecvente, ridicăm tonul, apoi ne simțim vinovați, cedăm în fața insistențelor lor pentru a ne atenua sentimentul de culpabilitate și tot așa, cercul vicios se reia.

Digitalul face parte din viața noastră de zi cu zi și va ajunge să acopere zone tot mai mari. Prin urmare, nu putem ignora mediul online sau device-urile smart, dar cum putem să-i atragem cu blândețe către activități cu adevărat utile lor?

#1- Alcătuind un program clar pentru ecrane și încurajând copiii să-l respecte

Când vine vorba de mediul online, părinții și copiii par a fi două tabere gata în orice clipă să se înfrunte ca pe câmpul de bătălie. În timp ce părinții vor ca micuții să nu-și strice ochii, cei mici visează doar jocuri, animații amuzante sau aplicații interactive.

Cum am intrat de mult timp în era tehnologiei, soluția nu este să ne ținem copiii în afara prezentului, ci să alcătuim un program echilibrat, care să îmbine pasiunea lor pentru jocurile online cu dorința părinților ca puștii lor să nu-și neglijeze școala. Pentru clasele primare sunt acceptate maximum 1-2 ore pe zi.

#2 – Accesând resursele pozitive ale mediului online

În paralel cu dezvoltarea tehnologiei, educația din România se adaptează atât noilor generații de elevi, cât și dorinței părinților ca puștii lor să nu acceseze site-uri sau jocuri nepotrivite vârstei lor.

Astfel, au fost concepute o serie de produse educaționale digitale, care să-i ajute pe copii să învete mai ușor sau să exerseze într-un mod plăcut în timpul vacanței noțiunile predate de învățătoare.

O astfel de resursă este platforma educațională ȘCOALA INTUITEXT.

Acest site este un produs educațional AVIZAT de Ministerul Educației, dedicat elevilor din clasele I, a II-a și a III-a, care completează programa școlară.

Resursele din cadrul acestui site educațional – jocurile logice, filmulețele explicative, experimentele interactive – îi vor ajuta PRIN JOC să înțeleagă sau să recapituleze mai ușor materia predată la clasă de învățătoare, la toate disciplinele de la școală.

#3 – Activități și pasiuni în afara zonei online

Apropo de echilibru, noi, părinții, trebuie să-i ajutăm pe copiii noștri să-și găsească și alte activități pentru vacanța de primăvară (și nu numai) care să le placă tot atât de mult ca jocurile online. Fie că vorbim de hobby-uri precum șahul, echitația, pictura sau un sport, este esențial să-i sprijinim să-și dezvolte și alte pasiuni și talente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *