Ce rol are vacanța pentru școală

Copiii isteți știu că…

Claudia Cojocea - Editor
În vacanța de vară elevii nu uită materia de școală
În vacanța de vară elevii nu uită materia de școală
În vacanța de vară elevii nu uită materia de școală

În vacanța de vară – și în vacanțe în general – atenția copiilor se mută definitiv dinspre școală înspre activități recreative. Jocuri online, desene animate, sport, parc, mare, munte sau pur și simplu stat degeaba – cei mici ar face orice numai teme nu.

Problema vine, așa cum explica și Oana Moraru într-un interviu oferit în exclusivitate blogului nostru, din prejudecata încă vie potrivit căreia învățarea este un act solemn, care cere atenție, liniște și aplecare (la propriu!) asupra mesei de studiu. La polul opus, jocul e privit drept un act inconsistent și i se atribuie pe nedrept un rol strict de divertisment.

Școala e serioasă, jocul e distractiv. Școala e concentrare, jocul e amuzament. Școala e pilduitoare, jocul e de agrement. Școala e fond, jocul e formă.

Și jocul de cuvinte poate continua – demonstrând astfel teoria modernă a specialiștilor în educație care susțin apăsat faptul că TOCMAI PRIN JOC COPIII ÎNVAȚĂ CEL MAI BINE.

Când se joacă, cei mici sunt relaxați, destinși, atenți (!), dornici și concentrați să parcurgă un anume drum pentru a atinge obiectivul propus.

La jocurile de masă urmăresc pas cu pas fiecare etapă, la jocurile de echipă gândesc strategii victorioase și chiar la V-ați Ascunselea caută metode istețe de a ieși învingători.

Laboratorul Intuitext a desfășurat experimente ample

În acest context, ne-am întrebat cum putem transfera curiozitatea copiilor, concentrarea și ambiția lor de a căuta cele mai bune soluții și în zona educației. Aceste abilități esențiale pentru evoluția fiecăruia dintre noi (atenție, răbdare, perseverență) se manifestă plenar atunci când suntem relaxați, când nu ne simțim presați și când ne implicăm de bunăvoie în acțiuni care ne fac plăcere. Dar școala era ceva serios, aproape rigid, nu?

Am făcut studii, am încercat, am testat, am vorbit cu copii, părinți și chiar cadre didactice și la final am adunat un volum generos de date și informații pe care le-am cercetat în amănunt.

Și astfel am descoperit că…

Revelația am avut-o în clipa în care am înțeles că educația și jocul nu mai pot merge pe drumuri separate, ci este ESENȚIAL să le îmbinăm dacă ne dorim copii cu adevărat buni la școală, curioși și dornici să învețe din proprie inițiativă, nu din obligație.

Prin animații inedite copiii înțeleg de minune ce este interacțiunea gravitațională / interacțiunea magnetică
Prin animații inedite copiii înțeleg de minune ce este interacțiunea gravitațională / interacțiunea magnetică
Materia școlară stă la baza celui mai atractiv joc educațional!

Așadar, după numeroase experimente, dezbateri și cercetări, am creat un produs pe care abia așteptăm să-l încerce toți copiii din clasele primare: site-ul educațional Școala Intuitext.

Acest super-produs educațional modern înglobează de fapt 4 produse într-unul singur, dat fiind că este creată câte o variantă distinctă pentru fiecare clasă în parte: I, a II-a, a III-a și a IV-a.

Ce este special la Școala Intuitext e faptul că am luat materia școlară din programa corespunzătoate fiecărei clase și am inclus-o într-o varietate surprinzătoare de resurse educaționale distractive pentru copii.

Ce găsește copilul tău la Școala Intuitext?

Un loc distractiv de aventură, format din 5 insule, care îl ajută să:

  • repete în mod plăcut materia la Limba Română și Matematică, cu animațiile de predare și jocurile educaționale distractive din Peșterile uitate;
Elevii de clasa a II-a recapitulează literele Î și Â
Elevii de clasa a II-a recapitulează literele Î și Â
  • își îmbogățească cultura generală la Științe, Artă sau Geografie datorită curiozităților, animațiilor, jocurilor sau experimentelor;
  • își dezvolte atenția și răbdarea prin jocurile de atenție și memorie din insula Ținutul Vrăjitorului.
Șahul dezvoltă atenția, răbdarea, logica
Șahul dezvoltă atenția, răbdarea, logica
  • își antreneze mintea și să se pregătească să devină un mic programator cu ajutorul jocurilor „de programare“, a șahului sau cu sudoku.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *