Cine se joacă în vacanța de vară departe ajunge

ACESTA ESTE jocul preferat al copiilor

Claudia Cojocea - Editor
Jocul preferat al copiilor în vacanța de vară
Jocul preferat al copiilor în vacanța de vară

Într-un interviu acordat ÎN EXCLUSIVITATE pentru Școala Intuitext, Oana Moraru a conturat rolul jocului în educație, îndeosebi pentru copiii din clasele primare. „Trebuie să fii mare maestru didactic să faci din joc și o oportunitate cognitivă reală. Eu am auzit deseori dascăli spunând «ne jucăm, ne jucăm, dar acum trebuie să mai și învățăm». Pe-asta am auzit-o de la cei care au introdus jocul mai mult de nevoie, că scrie în recomandările metodice. E în educația noastră să credem că învățarea e o chestie solemnă, iar jocul – o neseriozitate.

Creierul școlarului mic este adaptat să absoarbă informație în contexte cu miză, cu feed-back rapid, cu reguli și elemente de predictibilitate, exact ca în jocuri, ca în mediile non-formale. Cine poate traduce conținuturile învățării în limbajul jocului este cu adevăra, profesor. Restul sunt un fel de personal pentru livrări, ca la pizza. La vârsta școlii primare, jocul este în toi; plăcerea asumării unor roluri, a misiunilor, a provocărilor este una din caracteristicile-cheie ale dezvoltării intelectuale.

În plus, cel mai bine, copiii învață când sunt fericiți, liniștiți, când trăiesc într-un mediu cald și iubitor și, de aceea, latura psiho-afectivă a educației este extrem de importantă.

Spune-mi cum te joci ca să-ți spun cine ești

 Produsele moderne de învățare, așa cum este și site-ul Școala Intuitext, reprezintă un mijloc complementar de învățare, a cărui eficiență este incontestabilă, fie că suntem în timpul anului școlar, fie în vacanța de vară.

Construită ca un loc distractiv de aventură, format din 5 insule, Școala Intuitext este un site educațional unde elevii din clasele I-IV înțeleg mai bine materia predată la clasă și își dezvoltă creativitatea, agerimea și istețimea – totul sub formă de jocuri educaționale online, preferatele copiilor din era digitală.

Site-ul educațional Școala Intuitext - Pagina Copiilor
Site-ul educațional Școala Intuitext – Pagina Copiilor

Astfel, cei mici au posibilitatea să aplice creativ cunoștințele și competențele dobândite la școală și devin conștienți că tot ceea ce învață poate fi folosit în alte contexte,  pentru rezolvarea unor situații concrete de viață.

Jocurile de logică sau de memorie, animațiile explicative, curiozitățile sau experimentele interactive care se găsesc pe site-ul educațional Școala Intuitext îi ajută pe copii să-și fixeze noțiunile predate la clasă și să-și îmbogățească bagajul de cunoștințe și abilități. Rezolvarea testelor din această platformă online de învățare îi ajută să verifice în ce măsură și-au însușit materia și le oferă posibilitatea să obțină calificative mai bune la testele administrate în clasă.

Altă joacă, altă distracție

În plus, pentru perioada vacanței de vară (și nu numai!) noi, părinții, le putem oferi copiilor noștri și alte instrumente plăcute de joc, prin care ei să recapituleze materia predată la școală în timpul anului școlar.

Caietele elevului de la INTUITEXT
Caietele elevului de la INTUITEXT

Asemănătoare revistelor preferate ale celor mici, caietele elevului de la INTUITEXT le oferă copiilor oportunitatea de a exersa și de a-;i consiloda cunoștințele, noțiunile pe care le-au învățat la ore.

În fond, 3 luni sunt un interval destul de mare de timp și ne întrebăm uneori dacă nu cumva copiii noștri pot uita ce au învățat la școală în timpul anului.

Caietele elevului de la Intuitext pentru clasele primare sunt soluția corectă în astfel de situații. Atractive, interactive, colorate, asemănătoare revistelor pentru copii, îi ajută pe elevii din clasele I-IV să recapituleze în mod plăcut materia, astfel ca în toamnă să fie pregătiți pentru un nou an școlar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *