Cum pot fi folosite resursele digitale de pe ScoalaIntuitext?

Banda desenată și numărul verbului!

Anca

Iată cum este folosită ScoalaIntuitext de către prof. înv. primar Iulia Tutulan și prof. înv. primar Dorina Petrache pentru a găsi resurse video de calitate care îmbină predarea cu exersarea!

Despre „Banda desenată” – prof. înv. primar Iulia Tutulan

Banda desenată tematică discutată la disciplina Comunicare în limba română, clasa a II-a, a fost înțeleasă și fixată cu ajutorul website-ului și aplicației ScoalaIntuitext. Deși, la prima vedere, banda desenată pare un subiect ușor, dificultatea apare atunci când elevii trebuie să realizeze propriile benzi desenate.

Atunci când au văzut înșiruirile de imagini cu personajele lor preferate, elevii au înțeles că obiectele și ființele din jurul lor pot deveni bandă desenată. În plus, pot fi surprinse prin intermediul desenului, momente din întâmplare, pentru ca cititorul să poată înțelege cu ușurință ceea ce poate fi povestit.

Cum pot fi folosite resursele digitale de pe ScoalaIntuitext?
(exemplu clasa a II-a, “Banda desenată”)

Copiii au o imaginație bogată, dar în momentul în care au trebuit să scrie replicile personajului au avut dificultăți.

Văzând materialul propus de ScoalaIntuitext, material care pe lângă imagine și texte, cuprinde și voce, copiii au înțeles:

  • că trebuie selectate doar replicile cele mai importante, corespunzătoare fiecărei imagini
  • că restul, adică poziționarea personajelor, expresiile și gesturile lor, se ilustrează cu ajutorul desenului.

Despre „Numărul verbului” – prof.  înv.primar Dorina Petrache 

Copiii îndrăgesc animațiile cu personaje, iar ScoalaIntuitext folosește astfel de animații care îi însoțesc pe copii pe întregul an școlar.

De exemplu, acum în clasa a IV-a avem două persoaneje: Maria și Luca. La început, erau interesați de cum arătau, cum erau îmbrăcate aceste personaje, dar, apoi, la începutul lecției, mă întrebau, dar Maria ce curiozități ne mai arată? Dar Luca?

Zilele acestea, am predat verbul și am plecat de la filmulețul cu Maria, aceasta le-a prezentat copiilor verbul ca parte de vorbire, apoi a venit cu explicații concrete, explicații prin care să înțeleagă foarte bine numărul verbului.

Cum pot fi folosite resursele digitale de pe ScoalaIntuitext?
(exemplu clasa a IV-a, “Verbul”)

Iar la finalul videoului, Maria vine cu o provocare: ne spune clar că verbele sunt cele care dau viață textelor scrise de noi și atunci i-am provocat și eu pe copii să scrie un text, iar după ce termină textul să sublinieze verbele pe care le-au utilizat în funcție de numărul acestora.


ȘcoalaIntuitext este soluția educațională care aduce TOTUL într-un singur loc pentru un proces de predare – învățare – evaluare optim!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *