Cum recapitulăm materia cu ScoalaIntuitext?

Ionut

Recapitularea materiei poate fi o activitate distractivă

Timpul petrecut la școală marchează evoluția oricărei persoane. Ne aducem aminte cu drag de mixul fascinant de curiozitate și pasiune, care ne ghida pașii către următoarea întrebare.

Elevul este curios și încearcă să descopere lucruri noi. Ori de câte ori are ocazia, copilul se angajează în activități plăcute și captivante. Sarcina învățătorului este aceea de a crea un mediu educațional atrăgător și interactiv.

Totuși, așa cum învățătorii au observat în repetate rânduri, nu este tocmai ușor să captezi și să menții atenția unui elev, darămite pe cea a unei clase întregi. În etapa de recapitulare, lucrurile se complică deoarece elevul trebuie să reia tot ceea ce a învățat anterior. Cum vă poate ajuta platforma ScoalaIntuitext.ro în etapa de recapitulare a materiei?

Prof. Înv. primar Dorina Petrache ne-a oferit două exemple de utilizare a platformei ScoalaIntuitext.ro pentru actul educațional de recapitulare: 

  • Unitate de învățare -„În familie” – Comunicarea în limba romană
  • Unitatea de învățare – „Universul”

A fost o surpriză plăcută să vedem cum elevii reacționează la resursele digitale utilizate de învățător pentru a recapitula materia. În cadrul platformei ScoalaIntuitext.ro găsiți numeroase resurse digitale, care pot fi utilizate pentru a crea lecții digitale captivante. Printre acestea se află și caietul auxiliar, în format digital, Comunicare în limba română.

Caietul auxiliar a fost folosit în lucrul frontal cât și individual. Exercițiile de la pagina 21, au fost proiectate cu ajutorul videoproiectorului pe tabla albă. Exercițiul a constat în identificarea unor imagini ale căror cuvinte care încep, sau se termină cu sunete date. De asemenea, acest exercițiu a fost urmat de altele complementare: despărțire în silabe, exemplificarea unor cuvinte care conțineau anumite silabe, asocierea unor imagini cu schema cuvântului și copierea/transcrierea unor cuvinte sau propoziții diferite.

Pentru completarea actului educațional, învățătorul a dat o temă pentru acasă care presupunea rezolvarea în platforma ScoalaIntuitext.ro a testului digital „În familie”. Testul a ajutat învățătorul să identifice itemii la care copiii au întâmpinat dificultăți.

În cel de-al doilea exemplu de utilizare a platformei noastre pentru recapitularea materiei, profesorul a folosit caietul auxiliar și jocuri digitale. În cadrul orei de recapitulare de la unitatea de învățare „Universul”, învățătorul a proiectat pe o tablă albă cu ajutorul videoproiectorului exercițiile de la pagina 16, din caietul auxiliar în format digital. Ulterior, au fost proiectate și jocurile de exersare „Electricitatea” și „Lumină și căldură”.

Astfel, in timpul lecției, elevii au completat șiruri de numere, au identificat vecinii unor numere date, au comparat numere folosind simboluri matematice, au ordonat crescător și descrescător numere. Jocurile digitale au fost utilizate pentru a selecta aparate electrice în funcție de etichetă, cu numărul par sau impar scris pe fiecare obiect. În plus, elevii au selectat obiecte în funcție de sursa lor de lumină: naturală sau artificială.

Datorită flexibilității digitale a platformei, elevii au posibilitatea de a rezolva acasă jocurile digitale văzute la clasă. Astfel, ei vor recapitula materia într-un mod distractiv și plăcut. George Washington Carver spunea că “educația este cheia care deschide poarta de aur a libertății.” Tindem să-i dăm dreptate, mai ales când oferim învățătorilor soluții moderne de predare – învățare – exersare.

ScoalaIntuitext.to – o creație a tehnologiei digitale moderne

Unde o școală se ivește, pământul se-mbogățește”. Nimic mai adevărat! Proverbul scoate la lumină necesitatea unei educații moderne indiferent de locație, la oraș sau la țară. Astăzi, internetul asigură acces la educație de calitate oriunde s-ar afla elevul.

Pandemia a demonstrat utilitatea dispozitivelor mobile și a platformelor educaționale. ScoalaIntuitext.ro este un instrument educațional util profesorilor care doresc să creeze lecții captivante și interesante. Elevii se angajează mai ușor în activitățile de la clasă și de acasă. Învățătorul planifică și implementează lecția iar elevul se bucură de resurse educaționale moderne (filmulețe de predare, jocuri de exersare, fișe de lucru și caiete flipbook).

Din câteva mișcări simple, învățătorul planifică și manageriază lecția digitală. Timpul devine un aliat pentru învățător și o bucurie pentru elev. Pachetul premium ScoalaIntuitext.ro dedicat anului școlar 2022 – 2023, crează contextul potrivit învățării cu plăcere.

Dvs. aveți libertate creativă în planificarea lecțiilor digitale. Platforma are funcționalitatea Managementul Lecțiilor, care simplifică semnificativ procesul de creare a unei lecții online. Practic, așa cum reiese și din exemplele oferite de Prof. Înv. primar Dorina Petrache, managementul lecțiilor este funcționalitatea care ajută învățătorul să organizeze eficient timpul alocat predării și învățării.

Vă invităm să descoperiți funcționalitățile și resursele variantei premium a platformei educaționale ScoalaIntuitext.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *