Părinții cool aleg Școala Intuitext

Copiii isteți învață inteligent

Claudia Cojocea - Editor

 

Părinții cool aleg Școala Intuitext
Părinții cool aleg Școala Intuitext

În ultima vreme, discuțiile în parc despre copii, activități extrașcolare și cât-de-mulțumiți-suntem-de-învățătoare tind să permită pătrunderea unor noi subiecte, ceva mai actuale. Pendulând între dorința de a dezbate și chestiuni non-domestice (probleme la job, măști naturale pentru ten sau cele mai noi colecții de la Victoria’s Secret) și nevoia de a afla totul despre parenting, mamele moderne înțeleg importanța echilibrului în viața lor și a copiilor lor.

Ele își doresc timp pentru plăceri și hobby-uri și prin urmare recunosc nevoia copiilor de a-și găsi propriile pasiuni. Iar când vine vorba despre școală, e cu atât mai necesară găsirea unor metode care să încurajeze curiozitatea naturală a copiilor și dorința lor necondiționată de a descoperi totul despre mediul înconjurător.

Urmărind îndeaproape evoluția societății în general și a profilului elevilor în special, se poate observa o nevoie de spațiu digital în care elevul învață, descoperă noțiuni predate la școală, în ritmul propriu. Îmbinând pasiunea copiilor pentru spațiul virtual cu nevoia părinților de securitate, am creat platformele online, produse de învățare care reprezintă, de fapt, adaptarea educației la noile vremuri și la noile generații de elevi.

În ceea ce-i privește pe copiii din clasele primare (pentru care povestea și jocul sunt esențiale în procesul de învățare), specialiștii Intuitext în educație au identificat o serie de probleme pe care le au micii exploratori: nu înțeleg lecțiile la clasă, refuză să facă teme, își doresc să se joace pe device-urile lor preferate, tableta, laptopul sau telefonul mobil.

Prin urmare, ceea ce ne-am dorit noi, echipa Școala Intuitext, a fost să le oferim un loc în care învățarea se face în mod distractiv, care rezolvă în mod natural problemele părinților și copiilor. În plus, la Școala Intuitext antrenăm logica, memoria și abilitățile sociale, precum și pasiunea pentru științe (pasiune care le va deschide orizonturi nebănuite și le va dezvolta pofta de cunoaștere și aventură într-un mod unic).

În acest context, specialistul Intuitext în educație, Cristina Honcioiu, declara că „tehnologia este parte a vieții de zi cu zi. Încă din primul an de viață, copiii sunt atrași de tehnologie și, pe măsură ce cresc, experimentează expunerea la diverse device-uri smart. Încă de la grădiniță copiii descoperă jocurile online și ajung să fie abili utilizatori ai internetului, dezvoltându-și deprinderi de utilizare a echipamentelor și softurilor care depășesc uneori nivelul părinților și al profesorilor lor.

Pe măsură ce cresc, tehnologia este din ce în ce mai mult folosită pentru a se exprima, pentru a relaționa, a comunica etc. Pe de altă parte, școala reprezintă o provocare atât pentru copii, cât și pentru părinți. Copilul are nevoie să fie susținut în acest proces de învățare.  Părinții, profesorii observă atracția copiilor față de jocurile digitale și ajung să includă în experiențele de învățare ale copiilor resursele digitale, tocmai pentru a răspunde intereselor lor. Noi am creat platforma Școala Intuitext, adresată copiilor din ciclul primar (cls. I – III) tocmai în scopul de a oferi ajutor atractiv în a înțelege, aprofunda și exersa ceea ce învață la clasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *