Educație cu blândețe

Cum își descoperă copiii pasiunile și talentele prin joc

Claudia Cojocea - Editor
Cum își descoperă copiii pasiunile și talentele prin joc
Cum își descoperă copiii pasiunile și talentele prin joc

Un simplu search pe Google ne arată care sunt principalele probleme cu care se confruntă părinții în relația cu copiii lor, exponenți de seamă ai erei digitale. Amintind cu năduf de refuzul de a-și face temele, de a citi sau de a renunța la jocurile online preferate, adulții trag un semnal clar de alarmă și par a striga la unison: „așa nu se mai poate”!

Cum însă micii adversari au metode redutabile de a slăbi aplombul părintesc, specialiștii în educație sunt gata să intre în luptă pentru a stinge definitiv confruntarea. În premieră în istoria conflictelor, aceștia vor susține – concomitent – ambele tabere pentru a asigura instaurarea păcii cât mai rapid.

Motivele disputei sunt, în linii mari, exprimate fără echivoc: cei mici doresc metode moderne de învățare și libertate în mediul online, în vreme ce părinții adorm noaptea gândindu-se la educația și viitorul  copiilor lor.

În aceste condiții, specialiștii Intuitext în educație au conceput „un arsenal” imbatabil ce promite să împace fără întârziere părțile implicate: produse moderne de învățare care îmbină plăcerea copiilor de a se juca cu dorința părinților ca aceștia să învețe.

Pe lângă CD-uri educaționale atractive și interactive, manuale digitale cu activități ce stârnesc cu adevărat interesul copiilor, specialiștii Intuitext în educație au creat și un produs online de învățare exact pe placul elevilor din clasele primare.

Astfel, site-ul educațional Școala Intuitext este conceput sub forma unui joc, cu misiuni și aventuri captivante, dar care sunt bazate pe noțiunile din programa școlară.

Site-ul educațional Școala Intuitext pentru copiii din clasele primare
Site-ul educațional Școala Intuitext pentru copiii din clasele primare

Pentru a avansa de la o misiune la alta, copiii trebuie să parcurgă etapele provocatoare ce conțin materia predată la școală de învățătoare. Astfel, fiecare nouă provocare din cadrul acestui site educațional le apare copiilor sub forma unui joc online, dar rezolvarea implică fie exersarea noțiunilor școlare, fie înțelegerea lor acolo unde elevii nu le stăpânesc foarte bine.

Așadar, în cadrul site-ului educațional Școala Intuitext copiii din clasele primare vor descoperi:

  • animații de predare
  • experimente interactive
  • experimente non-interactive
  • jocuri educaționale
  • teste de evaluare
  • jocuri de dezvoltare personală
  • curiozități
  • rapoarte de activitate

În concluzie, viitorul sună bine, vorba unei reclame populare cu ceva vreme în urmă. Cum părinții știu că cei mici învață, iar copiii se bucură să joace un joc educațional provocator, tensiunile se vor stinge de la sine. Elevii…

  • își vor îmbogăți cultura generală;
  • își vor dezvolta răbdarea, atenția, agerimea și istețimea;
  • vor avea ocazi să-și descopere pasiuni și talente de care nu erau conștienți;
  • vor dobândi chiar abilități de programatori cu ajutorul unor jocuri speciale concepute în acest sens.

BREAKING NEWS! – Reprezentanții oficiali ai taberei copiilor și a părinților au confirmat încheierea păcii și instaurarea unei stări de bună dispoziție între cele două părți. Singura parte „vătămată” rămâne Învățământul de tip vechi. „Acesta” nu a dorit să comenteze evenimentele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *