Interviu EXCLUSIV cu ELA CRĂCIUN

„Copiii mei folosesc tehnologia pentru a descoperi lucruri noi sau pentru a face proiecte de care sunt pasionați”

Claudia Cojocea - Editor
Interviu EXCLUSIV cu ELA CRĂCIUN pentru campania #Părințicelebri-interviuri despre educație
Interviu EXCLUSIV cu ELA CRĂCIUN pentru campania #PărințiCelebri-interviuri despre educație

Susținem noile tendințe în parenting și înțelegem totul despre iubirea necondiționată și empatie. Totuși, când vine vorba de școală, de multe ori păstrăm încă obiceiuri din vechiul sistem educațional. Ela, tu ce abordare ai în ceea ce privește școala: îi educi pe copiii tăi, Alex și Alesia, să se concentreze pe note sau privești mai degrabă întregul parcurs educațional?

Orice sistem educațional se bazează pe valoarea și pasiunea dascălilor. Există posibilitatea ca un copil să performeze mai bine sau mai prost la școală în funcție de valorile pe care i le insuflă profesorii.

Cred, mai degrabă, în încurajarea curiozității copilului de a descoperi lucruri noi, indiferent care sunt acelea. Mai cred, de asemenea, că în afara școlii părintele are și el un rol important.

Ela Crăciun, însărcinată cu cel de-al treilea copil, alături de fiul ei, Alex, și fiica ei, Alesia
Ela Crăciun, însărcinată cu cel de-al treilea copil, alături de fiul ei, Alex, și fiica ei, Alesia

Putem să contribuim și noi la dezvoltarea educațională a copiilor prin activități cum ar fi vizitele la muzeu sau jocurile creative în familie.

Învățarea este un proces, nu o carte, iar succesul vine din manifestarea pasiunii în raport cu activitățile școlare.

Gândindu-mă la blogul tău, ești fără îndoială expertă în tainele mediului virtual. Copiii tăi în ce relație sunt cu gadget-urile smart? Sunt pasionați de jocuri online?

Gadget-urile smart sunt parte din viața noastră. Așa cum nu mi se mai pare nimic greșit să caut pe Google în loc să iau o enciclopedie din raft, nu cred că unui copil trebuie să i se interzică orice tip de acces la tehnologie.

Copiii mei folosesc tehnologia pentru a descoperi lucruri noi sau pentru a face proiecte de care sunt pasionați. Alesia se uită la tutoriale despre cum să faci slime, ceea ce ne-a inspirat să facem și noi două unul.

Alex își rezolvă multe dintre proiectele de școală folosind surse online. Nu sunt restrictivă, dar am găsit mereu o modalitate de a face și alte lucruri interesante cu ei, motiv pentru care nu pot spune că sunt pasionați de jocurile pe calculator.

Chiar dimpotrivă. Pentru Alex skiatul este oricând mai interesant ca un joc video, iar Alesia nu ar alege niciodată YouTube-ul în locul orelor ei de canto.

Ela, alături de Alesia și Alex
Ela, alături de Alesia și Alex

Se vorbește adesea despre pericolele din digital și părinții sunt încurajați în primul rând să se informeze. Care crezi că este abordarea sănătoasă atunci când vine vorba de siguranța copiilor noștri și cum putem profita doar de partea bună a online-ului?

Sunt resurse în mediul online care ne ajută să rămânem în controlul informației la care au acces cei mici.  Începând cu setările de control parental ale telefonului sau tabletei pe care o încredințăm celui mic până la instalarea unor soft-uri care protejează de expunerea la conținut neadecvat, toate sunt la îndemâna părinților.

Cred, însă, că nici părinții nu sunt foarte bine informați atunci când vine vorba despre instrumentele de control parental, iar aceasta este o discuție pe care sper să o dezvolt mai mult pe viitor.

Un comentariu la „Interviu EXCLUSIV cu ELA CRĂCIUN”
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *