Învățarea online completează învățarea clasică

4 beneficii ale platformelor online

Claudia Cojocea - Editor
Învățarea online completează învățarea clasică
Învățarea online completează învățarea clasică

Fie că nu înțeleg lecțiile de la clasă, refuză să-și facă temele sau pur și simplu vor să se joace pe device-urile lor preferate – copiii din generațiile digitale par să-și dorească ceva mai mult atunci când vine vorba de școală și învățare.

De altfel, așa cum declară Cristina Honcioiu, specialist Intuitext în educație, „tehnologia este parte a vieții de zi cu zi. Încă din primul an de viață, copiii sunt atrași de tehnologie și, pe măsură ce cresc, experimentează expunerea la diverse device-uri smart.

Încă de la grădiniță, copiii descoperă jocurile online și ajung să fie abili utilizatori ai internetului, dezvoltându-și deprinderi de utilizare a echipamentelor și softurilor care depășesc uneori nivelul părinților și al profesorilor lor. Pe măsură ce cresc, tehnologia este din ce în ce mai mult folosită pentru a se exprima, pentru a relaționa, a comunica etc. Pe de altă parte, școala reprezintă o provocare atât pentru copii, cât și pentru părinți.

Copilul are nevoie să fie susținut în acest proces de învățare. Părinții, profesorii observă atracția copiilor față de jocurile digitale și ajung să includă în experiențele de învățare ale copiilor resursele digitale, tocmai pentru a răspunde intereselor lor. Noi am creat platforma Școala Intuitext, adresată copiilor din ciclul primar (cls. I – III) tocmai în scopul de a oferi ajutor atractiv în a înțelege, a aprofunda și a exersa ceea ce fac la școală.“

Platformele online – de ce copiii învață cu plăcere
#1 – Completează învățarea clasică

În primii ani de școală, copiii continuă dezvoltarea abilităților sociale (începută la grădiniță) și încep un proces complex de învățare. Descoperă științe structurate pe materii, învață să citească, să scrie, să socotească, deprind noțiuni între care stabilesc legături, își pun întrebări noi, vor răspunsuri complexe și provoacă atât învățătoarea, cât și părinții la dezbateri cu final neașteptat.
Studiului clasic din băncile școlii i se alătură acasă metoda inedită a învățării online, ce completează perfect îndrumările primite din partea dascălilor și încurajează un tip benefic de relație între copii și educație.

#2 Dezvoltă autonomia și curiozitatea

Atunci când accesează un produs educațional online cum este www.scoalaintuitext.ro, de pildă, copiii pot alege singuri între diferitele secțiuni ale platformei: Cufărul cu jucării, Exploratorul vesel, Locul meu de joacă, Misiune specială sau Clubul Isteților. Prin jocuri ce completează perfect manualul digital Intuitext, copiii pornesc într-o călătorie virtuală prin lume, uimindu-vă de câte lucruri minunate află.

#3 Transformă tehnologia într-un aliat pe termen lung

Școala Intuitext este locul care transformă dorința insistentă a copiilor de a se juca pe tabletă, pe calculator sau pe telefon, dintr-o problemă într-un avantaj! Astfel, prin joc și aproape fără să-și dea seama, copiii își vor antrena abilități importante precum memoria, atenția, gândirea logică, comunicarea și inteligența emoțională. Și nu numai! Vor exersa ce învață la școală, vor învăța lucruri noi și vor descoperi lumea înconjurătoare!

#4 Permit copiilor să învețe în ritmul propriu

În ceea ce privește produsele concepute de Intuitext (compania specializată în educație din cadrul grupului Softwin), fie că accesează o platformă pentru elevii din clasele primare (www.scoalaintuitext.ro), fie una pentru elevii de gimnaziu (www.examenultau.ro), informațiile pot fi accesate ori de câte ori este nevoie, fără ajutorul părinților sau al unui profesor meditator. Astfel, elevii lucrează în ritmul lor, vizionează ori de câte ori au nevoie un anumit filmuleț explicativ și își pot urmări îndeaproape evoluția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *