Învățarea online și învățarea clasică

– combină super-puterile celor două forțe –

copil si invatare

Nu știm exact când ați descoperit voi, părinții, frumusețea navigării online. Probabil nu în copilărie, acolo unde încep de obicei toate întâmplările ce merită povestite.
Pe când erați voi copii, altele erau distracțiile și plăcerile, altele dorințele și așteptările atunci când venea vorba de petrecerea timpului liber, pe de o parte, și învățare, pe de alta.

Pe când erați voi copii era o vorbă mare pe care o auzeați adesea ca un gong ce încheie solemn pauza dintre două acte: „joaca e joacă, școala e școală“ (cu varianta „întâi școala, apoi joaca“).
Pe când erați voi copii, puteați ieși afară abia după ce terminați temele. Regula era clară, iar joaca și învățarea erau două zone care nu se întâlneau în niciun punct. Din acest motiv, pentru mulți dintre voi învățarea era opusul distracției, iar atitudinea față de școală era alterată de această viziune separatorie.

Copiii voștri sunt norocoși

Astăzi, copiii voștri se joacă și învață altfel. În mod natural, această generație digitală a înlocuit vechile tipare de educație cu noi metode care îmbină studiul cu distracția. Ei nu trebuie să-și facă temele și apoi să se joace, ei își fac temele în timp ce se joacă, învață bucurându-se de filmulețe interactive, de jocuri logice sau experimente inedite din care află informații noi despre lumea înconjurătoare.
Copiii voștri au acces la produse de învățare revoluționare, în acord perfect cu evoluția societății și cu nevoile lor intelectuale și emoționale. Pentru micii exploratori școala nu va mai fi locul în care momentele de joacă trebuie „furate“ în ultima bancă, ci lumea minunată în care află cele mai surprinzătoare lucruri și pe care abia așteaptă s-o descopere.

Platformele online – de ce copiii învață cu plăcere

#1 – Completează învățarea clasică
În primii ani de școală copiii continuă dezvoltarea abilităților sociale (începută la grădiniță) și încep un proces complex de învățare. Descoperă științe structurate pe materii, învață să citească, să scrie, să socotească, deprind noțiuni între care stabilesc legături, își pun întrebări noi, vor răspunsuri complexe și provoacă atât învățătoarea, cât și părinții la dezbateri cu final neașteptat.
Studiului clasic din băncile școlii i se alătură acasă metoda inedită a învățării online, ce completează perfect îndrumările primite din partea dascălilor și încurajează un tip benefic de relație între copii și educație.

scoala online

#2 Dezvoltă autonomia și curiozitatea

Atunci când accesează un produs educațional online cum este www.scoalaintuitext.ro, de pildă, copiii pot alege singuri între diferitele secțiuni ale platformei: Cufărul cu jucării, Exploratorul vesel, Locul meu de joacă, Clubul Isteților. Prin jocuri ce completează perfect manualul digital Intuitext, copiii pornesc într-o călătorie virtuală prin lume, uimindu-vă de câte lucruri minunate află.

#3 Transformă tehnologia într-un aliat pe termen lung

Școala Intuitext este locul care transformă dorința insistentă a copiilor de a se juca pe tabletă, calculator sau telefon, dintr-o problemă într-un avantaj! Astfel, prin joc și aproape fără să-și dea seama, copiii își vor antrena abilități importante precum memoria, atenția, gândirea logică, comunicarea și inteligența emoțională. Și nu numai! Va exersa ce învață la școală! Va învăța lucruri noi! Va descoperi lumea înconjurătoare!

copil pe tableta joaca

#4 Ajută la dezvoltarea personală

Accesați platforma de învățare online Școala Intuitext, alegeți una dintre variantele Exemplu joc clasa I sau Exemplu joc clasa a II-a și aflați, astfel, de ce acest produs educațional

  • crește motivația pentru învățare
  • antrenează atenția, memoria și flexibilitatea gândirii
  • dezvoltă inteligența socială și emoțională
  • îi ajută pe copii să repete ce a fost mai dificil din ce a învățat la școală

#5 Permit copiilor să învețe când vor

Unul dintre principalele avantaje invocate de utilizatorii platformelor online de învățare este autonomia în ce privește organizarea timpului de studiu. În ceea ce privește produsele concepute de Intuitext (compania de software educațional din cadrul grupului Softwin), fie că accesează o platformă pentru elevii din clasele primare (www.scoalaintuitext.ro), fie una pentru elevii de gimnaziu (www.examenultau.ro), informațiile pot fi accesate ori de câte ori este nevoie, fără ajutorul părinților sau al unui profesor meditator.

O modalitate prin care putem încuraja dorința și curiozitatea elevilor este prin jocuri logice, filmulețe educative și, în general, produse de învățare care să-i ajute să-și însușească anumite informații în timp ce se distrează. Școala Intuitext, de pildă, despre care ați mai citit aici, este exact locul perfect prin care putem determina o atitudine pozitivă a copiilor noștri în ceea ce privește școala, stimulând totodată curiozitatea și dorința de cunoaștere a celor mici.

Vrei să descoperi toate surprizele Școlii Intuitext alături de copilul tău?

Buton Hai si tu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *