O zi la Şcoala care te pregătește pentru viață!

 

invatatoare la scoala

Denisa mea a ajuns azi la şcoală. Nu este prima zi dar azi este foarte încântată!

Mă întreb: oare ce le-a pregătit iar Maria? Maria este doamna învățătoare, iar copiii îi spun pe nume pentru că ea nu crede că le câștigă respectul doar dacă îi spun „doamna”.

Maria îi respectă și îi ascultă: sunt mici dar au multe de spus și încă și mai multe de întrebat.

Astăzi le-a pregătit ceva special: vor discuta despre inteligența emoțională, adică despre acea abilitate care îi va ajuta pe copii să se adapteze mai bine, să își atingă potențialul și să „înflorească”.

Planul este așa:

  • Maria le cere copiilor să spună la ce se gândesc ei când aud despre oameni care îşi înţeleg emoţiile şi le folosesc cu isteţime?
  • Copiii vin cu păreri, unii cu întrebări, se completează unii pe alții, iar Maria intervine numai cât să-i direcționeze: „La ce crezi tu că ajută emoțiile?”, „Crezi că emoţiile pot fi controlate?”
  • Maria concluzionează la finalul dezbaterii ce au spus copiii: „Inteligența emoțională ne ajută să ne folosim emoțiile, astfel încât să comunici mai bine, să poți rezolva probleme, să fii mai puțin afectat de nereușite.”
  • Maria le propune să exerseze o situaţie: un grup de copii lucrează împreună pentru a construi o machetă a unui avion iar un băiat le strică de fiecare dată construcția: cum reacționează membrii echipei și ce trebuie să facă pentru ca băiatul să nu le mai strice lucrul?
  • Copiii exersează de multe ori până când în final își dau seama ce au de făcut: îl vor implica pe băiatul strică-tot în construcția lor.
  • Maria îi felicită: „Ați înțeles foarte bine ce înseamnă inteligența emoțională și v-ați descurcat minunat în situația dată!”

 

 

Maria este un personaj fictiv însă așa de mult mi-aș dori să fie reală! La școala ei, copilul meu învață și lucruri care îi vor fi de folos pe tot parcursul vieții.

Urmărește www.scoalaintuitext.ro pentru că pregătim în continuare jocuri pentru exersarea inteligenței emoționale, a gândirii logice, a memoriei și atenției!

Buton Hai si tu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *