Școala Intuitext s-a transformat!

Fiind copil prin jocuri (educaționale) învățam…

Claudia Cojocea - Editor
Noua versiune a site-ului educațional Școala Intuitext
Noua versiune a site-ului educațional Școala Intuitext

De la o vreme încoace, am asistat cu toții la înflorirea fenomenului de parenting modern, pe care fiecare familie în parte l-a internalizat în funcție de valorile și disponibilitatea afectivă proprii.

Noua versiune a site-ului educațional Școala Intuitext

Pentru generațiile crescute „în dulcele stil clasic optzecist“, noua abordare a reprezentat o binevenită gură de aer proaspăt. Relațiile dintre părinți și copii nu mai stau sub semnul raportului inegal de forțe și arătăm o grijă deosebită față de dezvoltarea afectivă a celor mici.

Când vine vorba de învățare, însă, lucrurile nu sunt chiar atât de relaxate. Sau, cel puțin, nu au fost până de curând. Educația din România arată încă o rezistență în fața noului și doar în ultimii ani s-a evidențiat o tendință clară de a schimba paradigma și din acest punct de vedere.

Un astfel de exemplu de înviorare a învățământului românesc ar fi o serie de produse educaționale moderne – CD-uri, manuale digitale sau platforme online de învățare, create în acord cu dezvoltarea societății, în general, și cu dorințele noilor generații de elevi.

Așa de pildă, site-ul educațional Școala Intuitext – despre care mulți dintre voi, părinții, ne-ați povestit că i-a ajutat pe copiii voștri să-și îmbunătățească rezultatele școlare – a fost de curând upgradat și transformat. Ați descoperit noua versiune a site-ului educațional Școala Intuitext?

Știm cât de important este jocul în procesul de învățare, îndeosebi pentru clasele primare, o spun răspicat și specialiștii în comunicare și cadrele didactice. De aceea, Școala Intuitext și-a îmbunătățit latura ludică, păstrând totodată caracterul educațional al site-ului.

Acum, Școala Intuitext este un joc educațional online ce are la bază materia din programa școlară pentru clasele primare, de la clasa I până la a IV-a, unde micii exploratori vor descoperi:

• Animații de predare
• Experimente interactive
• Experimente non-interactive
• Jocuri educaționale
• Teste de evaluare
• Jocuri de dezvoltare personală
• Curiozități
• Rapoarte de activitate

Noua versiune a site-ului educațional Școala Intuitext
Noua versiune a site-ului educațional Școala Intuitext

Așadar, fiecare copil poate accesa anul de studiu corespunzător, începe aventura în tărâmul magic al Griniriei și învinge obstacolele din joc înțelegând și rezolvând misiunile concepute în acord cu programa școlară stabilită de Ministerul Educației.

Construită ca un loc distractiv de aventură, format din 5 insule, Școala Intuitext îi ajută pe elevi să înțeleagă mai bine materia predată la clasă și să dezvolte creativitatea, agerimea și istețimea.

1. Istețimea

În insula Peșterile Uitate copiii vor repeta tot ce au învățat la clasă la Limba Română și Matematică prin animații de predare, jocuri educaționale și teste de evaluare.

2. Curiozitatea

Prin animațiile, experimentele și jocurile din cadrul insulei Podurile Suspendate, copiii își dezvoltă cultura generală descoperind informații inedite despre Artă (muzică și curente artistice în pictură), Științe și Geografie.

3. Agerimea

Iată unul din cele mai provocatoare locuri din Griniria! În Ținutul Vrăjitorului eroii noștri își antrenează temeinic mintea pentru cele mai provocatoare aventuri. Prin jocuri de atenție, memorie și jocuri de „programare” copilul tău devine un mic programator!

4. Creativitatea

Orice erou este și un artist! Pentru a găsi cele mai deosebite metode de a învinge dragonii și a depăși toate obstacolele, vitejii din Griniria își pot antrena și dezvolta creativitatea accesând insula Tărâmul meu și Shop Griniria! Acum copilul tău este un învingător!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *