Top 5 jocuri pe care le recomandăm copiilor

Vara se apropie cu pași repezi, iar copiii noștri sunt tot mai des cu gândul la vacanță! 3 luni pline de activități în care cei mici își reîncarcă bateriile și se pregătesc pentru următorul an școlar.

Cu toate acestea, frica cea mai mare a părinților este ca al lor copil să nu petreacă aproape tot timpul pe calculator, tabletă sau telefon. Chiar dacă pentru prichindei acest lucru pare un fapt firesc, părinții, de regulă, privesc acest obicei cu un ochi critic – “e o pierdere de vreme”.

Joaca
Joaca

Jocurile copilăriei

Pentru cei nostalgici care râvnesc la anii copilăriei și vor ca mezinul familiei să le urmeze pașii în ale distracției vă recomandăm câteva jocuri menite să-l dezvolte pe cel mic:

  1. Baba Oarba

Un joc foarte bun pentru motivare ce implică participarea copiilor la sesiunile de lucru cu părinții sau chiar învățătorii. De asemenea, îi învață să rețină numele colegilor de grupă sau de la locul de joacă.

  1. Șotron

O activitate în care copiii își dezvoltă spiritul de atenție și dexteritatea picioarelor, se concentrează și învață să respecte reguli. Totodată își sporesc răbdarea și se distrează pe cinste.

  1. Castel (9 pietre)

O activitate foarte distractivă și dinamică pentru toate vârstele. Morala acestei activități: “poate fi ușor să distrugi ceva, dar este greu să clădești înapoi ce ai distrus”.

  1. De-a v-ați ascunselea

Jocul din copilărie poate cel mai des întâlnit! O activitate care poate fi facută de copii, părinți și bunici, împreună. Un jucător trebuie să îi caute pe restul jucătorilor ascunși implicând istețime și rapiditate în reacții.

  1. Jocurile educative din Școala INTUITEXT

Cum ar fi dacă și atunci când ar sta online ar învăța și descoperi lucruri noi chiar prin joacă? Acesta este și motivul pentru care am lansat Înveți cu plăcere – Școala INTUITEXT!

 Uite un exemplu!

Să zicem că celui mic îi plac rachetele, spațiul și tot ceea ce ține de SF. Noi am îmbinat utilul cu plăcutul: copilul se joacă cu rachetele și învață / repetă folosirea corectă a vocalelor „î” și „â”.

Te poți juca GRATUIT aici.

Spatiu - Scoala Intuitext
Spatiu – Scoala Intuitext

Dacă ți s-a părut interesantă recomandarea noastră și vrei să vezi de ce alte jocuri se mai poate bucura copilul tău, te invităm să accesezi: http://goo.gl/g4hTBl

Pe Școala INTUITEXT puteți găsi activități distractive destinate învățării:

  • Animații de predare;
  • Experimente interactive;
  • Jocuri educaționale;
  • Teste de evaluare.

 

Vă așteptăm cu drag și vă urăm spor la joacă educativă!

 

 

parenting

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *