Un joc ca un spectacol

Sau cine se joacă (inteligent!) de la începutul vacanței de vară departe ajunge

Claudia Cojocea - Editor
Noul site educațional Școala Intuitext pentru clasele primare
Noul site educațional Școala Intuitext, ideal pentru elevii din clasele primare

De curând, am surprins o discuție foarte interesantă (și revelatoare pentru profilul noilor generații de elevi) dintre o mamă și băiețelul ei. Judecând după natura conversației, dar mai ales după claritatea argumentelor invocate de cel mic, aș spune că puștiul avea cam 8, poate chiar 9 ani.

Noul site educațional Școala Intuitext, ideal pentru elevii din clasele primare

Problema pe care o dezbăteau cei doi erau jocurile online. Mama (genul de femeie modernă & open-minded care lucrează în agențiile de publicitate) părea oarecum excedată de insistența cu care fiul ei o ruga să-i instaleze noi jocuri pe tabletă, așa cum aveau toți (dar TOȚI, se jura pătimaș puștiul!) prietenii lui din parc și colegii de școală.

Cum întâmplarea cu pricina se consuma în sala unui teatru din București înainte de începerea unei piese celebre, am putut urmări până la final desfășurarea de idei care se rostogoleau amețitor între cei doi. Pe scurt, băiatul cerea jocuri, multe jocuri, chiar horror și așadar total nepotrivite vârstei lui, iar mama încerca să-i domolească avântul digital explicându-i cât de dăunătoare este utilizarea mediului virtual fără îndrumarea unui adult.

De-a lungul discuției, tonul a rămas scăzut, însă refuzul fiecăreia dintre părți de a ceda le-a oțelit privirile și subțiat buzele, în timp ce pledoariile își cam epuizau din consistență. Din fericire, gongul de start a curmat tensiunile, actorii au intrat strălucitor pe scenă, iar internetul a fost uitat pentru două ore de operetă pentru copii.

Când vine vorba de mediul digital, cei mici se cred într-un soi de grădină a Edenului în care pot explora în siguranță orice colțișor. Adulții știu însă că realitatea nu este nici pe departe atât de boemă și liniștitoare și își doresc ca educația să ocupe un loc fruntaș în topul preocupărilor copiilor lor.

În acest context, mi-a fost limpede că evoluția societății și a tehnologiei va determina o nouă abordare în ce privește educația și modul în care le putem capta atenția copiilor, acasă ori la școală. Vechile metode de predare și învățare sunt anacronice și prin urmare complet ineficiente, așa încât e nevoie de o reconfigurare a modului în care le transmitem celor mici informația sau dorința genuină de cunoaștere.

Site-ul educațional Școala Intuitext
Site-ul educațional Școala Intuitext

Din fericire, în România sistemul educațional a cunoscut în ultimii ani o împrospătare datorită unor produse educaționale create special pentru profilul noilor elevi ai ere digitale. Un astfel de produs este și site-ul educațional Școala Intuitext, pentru elevii din clasele primare, pe care mulți dintre voi, părinții, îl știu și i-au remarcat eficiența ca urmare a rezultatelor școlare îmbunătățite a copiilor voștri.

Vestea bună este că specialiștii Intuitext în educație au transformat acest produs educațional online și i-au sporit eficiența.

Acum Școala Intuitext este un joc cu aventuri și misiuni – întocmai ca jocurile pe care copiii le îndrăgesc atât de mult -, bazate pe programa școlară. Astfel, pentru a trece în etapele superioare ale jocului, elevii trebuie să parcurgă și să înțeleagă noțiunile corespunzătoare clasei lor: I, a II-a, a III-a sau a IV-a.

Bucurându-se de aventurile inedite din cadrul acestui joc educațional, copilul tău va recapitula materia predată la clasă de învățătoare sau chiar va înțelege noțiuni dificile pe care nu le-a înțeles, poate, în timpul orei.

În plus, pe măsură ce va avansa în cadrul jocului, micul tău erou își va dezvolta și alte abilități atât de utile pentru formarea lui cognitivă și emoțională. Astfel, site-ul educațional Școala Intuitext îi ajută pe copiii din clasele primare să-și dezvolte…

  • 1. IstețimeaÎn insula Peșterile uitate copiii vor repeta tot ce au învățat la clasă la Limba Română și Matematică prin animații de predare, jocuri educaționale și teste de evaluare.
  • 2. Curiozitatea prin explorarePrin animațiile, experimentele și jocurile din cadrul insulei Podurile suspendate, elevii își dezvoltă cultura generală descoperind informații inedite despre Artă (muzică și curente artistice în pictură), Științe și Geografie.
  • 3. AgerimeaIată unul din cele mai provocatoare locuri din Griniria! În Ținutul vrăjitorului eroii noștri își antrenează temeinic mintea pentru cele mai provocatoare aventuri. Prin jocuri de atenție, memorie și jocuri de „programare”, elevii devin mici programatori!
  • 4. CreativitateaOrice erou este și un artist! Pentru a găsi cele mai interesante metode de a învinge dragonii și a depăși toate obstacolele, vitejii din Griniria își pot antrena și dezvolta creativitatea accesând insula Tărâmul meu și Shop Griniria!

Revenind la discuția din sala de teatru, mi-ar fi plăcut să pot interveni între mamă și fiu și să le spun că jocul cerut de el și învățarea dorită de ea fac casă bună împreună și chiar există la Școala Intuitext.

Voi fi poate mai îndrăzneață spectacolul viitor…

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *