ȘcoalaIntuitext.ro susține ediția a IX-a a Modern Dad’s Challenges

Copiii digitali și accesul la tehnologie

Claudia Cojocea - Editor
ȘcoalaIntuitext.ro susține ediția a IX-a a Modern Dad’s Challenges
ȘcoalaIntuitext.ro susține ediția a IX-a a Modern Dad’s Challenges

Modern Dad’s Challenges este unicul eveniment din România dedicat taților și viitorilor tați, iar la ediția din acest suntem bucuroși că și noi, ScoalaIntuitext.ro, le putem fi alaturi ca parteneri media.

Când vorbim despre accesul copiilor la tehnologie, părinții știu sigur un lucru: vor copii care să aibă abilitați tehnologice bine dezvoltare, dar în același timp și o soluție pentru ca cei mici să navigheze în siguranță pe internet și să respecte un program digital capabil să le asigure un start bun în evoluția personală (cât și profesională, pe termen lung).

Copiii din zilele noastre știu să intre pe YouTube sau să folosească telefonul înainte de a învăța să-și lege șireturile la pantofi.

Accesul timpuri la aparate performanțe și atracția acestora, cât și numeroasele moduri în care pot fi folosite, contribuie la o dezvoltare accelerată a copilului, dar vine la pachet și cu unele efecte (lipsa de concentrare, atenție scăzută, probleme oftalmologice, întârzieri în dezvoltarea copilului etc.).

Cum ar trebui să arate programul digital al copilului în funcție de vârsta lui? Cât de sigur este să navigheze singur pe internet și să aibă acces oricând la rețelele sociale și alte canale online?

Dar și care sunt riscurile expunerii de fotografii cu copiii pe internet, vă invităm să dezbatem la următoarea ediție Modern Dad’s Challenges, pe 12 septembrie, la Hotel Internațional București (Strada Căuzasi 27).

Ne vor fi alături următorii invitați: Cornelia Paraipan, Medic rezident psihiatrie pediatrică și Psihoterapeut de familie – în supervizare,  Nadia Tătaru, fondatoare Itsy Bitsy FM și Ana Maria Mitruș, blogger la meseriadeparinte.ro

Când vine vorba de relația copiilor noștri cu tehnologia, studiile arată că aceasta ar trebui să înceapă cât mai târziu, să aibă limite clare de timp și conținut și niciodată să nu primeze în fața relațiilor interumane, de a căror calitate, tot studiile arată, că depinde fericirea noastră.

Tehnologia are valențe neutre și depinde în special de noi, părinții, cum vrem să o folosim în relația cu copii noștri“, consideră Cornelia Paraipan.

ÎNSCRIEREA la ediția a 9 a Modern Dad’s Challenges se face completând formularul de pe site. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. J Detalii suplimentare despre proiect sunt disponibile pe site, cât și pe pagina de Facebook Modern Dad’s Challenges.

Temele pe care le vom dezvolta la această ediție sunt:

  • Programul digital al copilului și accesul la ecrane & tehnologie
  • Social media & expunerea copilului pe internet
  • Siguranța copilului pe internet și bullying-ul online
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *