Grijă pentru fiecare familie

Cultivarea inteligenței parentale prin curaj, compasiune și conectare

Claudia Cojocea - Editor
conferința Cultivarea inteligenței parentale prin curaj, compasiune și conectare
conferința Cultivarea inteligenței parentale prin curaj, compasiune și conectare

Când vine vorba de educația copiilor, avem de-a face cu o varietate copleșitoare de informații. Fie că ne referim la cărți, articole sau emisiuni tv în care se dezbat cele mai noi tendințe în parenting, e greu să alegem ce ni se potrivește, e greu să stabilim ce e sau nu fezabil și, în general, e greu să stabilim care metode sunt cu adevărat bune.

De aceea, în luna octombrie, Pagina de Psihologie în colaborare cu Mozaic Media și Salvați Copiii vă invită la cel mai important eveniment pentru sănătatea relațională a familiei, organizat anul acesta în România: conferința Cultivarea inteligenței parentale prin curaj, compasiune și conectare (unde Școala Intuitext este partener media).

Trei dintre cei mai apreciați experți în psihologie și parenting vor urca pentru prima dată pe aceeași scenă, în scopul de a ne împărtăși informații esențiale pentru starea de bine a copiilor și a părinților lor. Conferința este parte din programul național #REvoluțiaRelaționalăÎnRomânia, având ca obiectiv promovarea sănătății relaționale, prin cultivarea inteligenței emoționale și interpersonale, manifestată sub toate formele ei.

Părinți, bunici, bone, educatori, specialiști în sănătate, psihologie și psihoterapie, dar și reprezentanți ai social media — sunteți așteptați deopotrivă, informațiile transmise fiind accesibile și esențiale atât familiilor și specialiștilor în domeniul sănătății mintale, cât și bloggerilor și mai ales reprezentanților din sistemele educaționale.

Cei trei experți pornesc de la același mesaj: Părinții și îngrijitorii din zilele noastre au șansa de-a cultiva flexibilitatea, receptivitatea și reziliența copiilor de azi și a adulților de mâine, dacă își ajustează stilurile parentale prin dezvoltarea inteligenței parentale.

V-ați întrebat vreodată…

  • Cum ar arăta viața dvs. acasă, dacă v-ați putea conecta mai ușor la copiii dvs., stârnindu-le atenția, curiozitatea și receptivitatea față de ceea ce este important familie?
  • Cum ar fi, dacă ați observa că între membrii familiei există o mai bună cooperare?
  • Cum ar fi, dacă ați înlocui, cu toții, rigiditatea sau dramele emoționale cu starea de prezență conștientă și flexibilitatea psihologică?
  • Cum ar fi, dacă adolescenții și copiii și-ar putea exprima mai ușor propriile emoții și sentimente, evitând astfel certurile și discuțiile inutile?
  • Cum ar fi să știți exact ce să-i spuneți copilului, pentru ca creierul acestuia să treacă de la starea de reactivitate la cea de receptivitate?
  • Cât ați fi cu toții de fericiți dacă dvs., ca adult, ați avea informații corecte și validate științific despre ceea ce este sănătos și ce este nociv pentru starea de bine a familiei dvs.?

Așadar, conferința de la București, din 29 octombrie, este despre: nevoile reale ale copiilor, flexibilitatea și inteligența parentală, impactul relației de cuplu asupra dezvoltării și sănătății copilului, dar și despre sănătatea emoțională și relațională a întregii familii. Acestea fiind strategiile prin care îi putem ajuta pe copiii zilelor noastre să-și dezvolte sănătatea mintală și reziliența, pentru a deveni adolescenți și, mai apoi, adulți curajoși, plini de compasiune și deschiși față de conectarea umană.

Locație: Din grijă față de participanți și de confortul acestora, evenimentul din acest an este organizat într-una dintre cele mai spectaculoase locații din București – Biavati Events.

Prețuri și înscriere: Data limită de înscriere a participanților – vineri, 27 octombrie. Înscrierea se face completând datele în acest formular.

Dacă vă înscrieți și efectuați plata până la data de 26 septembrie, taxa de participare este de 170 lei. Începând cu data de 27 septembrie, taxa de participare este de 200 lei.

Pentru mai multe informații, scrieți la adresa de e-mail contact@paginadepsihologie.ro. Detalii suplimentare găsiți și pe pagina de Facebook a evenimentului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *