Școala Intuitext susține Bucharest Science Festival

Începe o nouă ediție a celebrului festival de știință

Claudia Cojocea - Editor
Bucharest Science Festival 2017
Bucharest Science Festival 2017

Peste doar două săptămâni va începe a cincea ediție a Bucharest Science Festival (eveniment unde produsele IntuitextȘcoala Intuitext, ExamenulTau.ro și Suntparinte.ro sunt parteneri media), organizat de Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) și de Planeta Științei. Timp de cinci zile, expoziții, conferințe și dezbateri, experimente și demonstrații, proiecții de documentare vor deschide participanților perspective noi asupra Universului și vieții.

În acest an, tema principală a festivalului o reprezintă «Exploratorii științei», iar pentru fiecare dintre noi aceasta reprezintă o ocazie de a ne aminti de oamenii de știință care au inventat vaccinurile, au descoperit antibioticele, au crescut fantastic productivitatea.

Gândiți-vă, în urmă cu doar două secole, un copil din doi murea înainte de a împlini 5 ani, iar majoritatea oamenilor trăiau sub spectrul foametei. Astăzi, speranța de viață s-a dublat, iar un om obișnuit are un standard de trai care îl depășește cu mult pe cel al unui rege din perioada preindustrială.

Progresul științific crește exponențial, iar inteligența artificială, genetica, medicina, astronautica, exobiologia sunt doar câteva dintre domeniile care vor revoluționa lumea în care trăim.

Vă așteptăm la Bucharest Science Festival pentru a discuta despre aceste revoluții și pentru a ne gândi, împreună, la viitor!“, a declarat Toma Pătrașcu, directorul festivalului.

Iată câteva evenimente din calendarul Bucharest Science Festival:

• Exploratorii frontierelor Cosmice – Conferința susținută de Prof. Mark McCaughrean, Senior Advisor pentru Ştiinţă şi Explorare în cadrul Agenţiei Spaţiale Europene, Miercuri, 27 septembrie 2017, ora 19.00 – la Cărtureşti Verona.

• Food Evolution – Cum decidem cum să ne hrănim? – cu ocazia European Biotech Week, veţi avea posibilitatea să vedeţi documentarul Food Evolution şi să purtaţi o discuţie prin Skype cu scenaristul şi producătorul lui, Trace Sheehan, joi, 28 septembrie 2017, ora 19 – acest eveniment este realizat în parteneriat cu AgroBiotechRom.

• Atelierele de chimie Kids’ Lab – program educaţional, interactiv, dezvoltat cu sprijinul BASF România, care urmăreşte să atragă interesul copiilor asupra ştiinţelor naturale (29-30 septembrie, Facultatea de Chimie din București).

• Atelierele GeneEd – ateliere practice de extragere a ADN-ului, însoţite de scurte prelegeri despre bazele geneticii, sub îndrumarea studenţilor de la Facultatea de Biotehnologii a USAMV (27-29 septembrie, în școli și licee din București).

• Evenimentele Noaptea Cercetătorilor de la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” şi de la Muzeul Naţional de Geologie, Vineri, 29 septembrie începând cu ora 18.

• O serie de companii de tehnologie, laboratoare de cercetare, etc. şi-au deschis porţile pentru vizitare (Valrom Industrie, Orkla Foods etc).

• Cum funcționează radioul? – vizite explicative la studiorile Rock Fm, pentru elevii de gimnaziu (27-29 septembrie, Radio Rock FM).

Pentru detalii despre programul complet al festivalului și rezervări vă invităm să vizitați site-ul www.BucharestScienceFestival.ro.
Bucharest Science Festival este un eveniment anual, care își propune să dezvăluie publicului larg fascinația pentru cunoașterea științifică, această „candelă în întuneric” după cum o descria Carl Sagan.

Ediția 2017 a Festivalului va avea loc în perioada 27 septembrie – 1 octombrie, în mai multe locații din București. La majoritatea evenimentelor intrarea este gratuită. Programul complet al festivalului este disponibil la www.BucharestScienceFestival.ro.

Bucharest Science Festival este organizat de către Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) și Planeta Științei cu sprijinul AgroBiotechRom și a European Biotech Week, BCR, BASF.

De asemenea, evenimentul nu ar fi avut amploarea pe care o are fără sprijinul Institutului Francez din România, Institutului Polonez București, Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Muzeului Național de Geologie, Editurii Humanitas, Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei, Departamentului pentru Situații de Urgență, Seneca Anticafe etc.

Parteneri comunicare: Rogalski Damaschin și Rock FM.

Parteneri media: news.ro, Vice.ro, contributors.ro, Decat O Revista, Radio România Cultural, Bucharest City App, site-ului Suntparinte.ro, ScoalaIntuitext.ro şi Examenultau.ro, precum și a blogurilor CristinaOtel.ro, LauraFrunza.com, MothersInThecity.ro și TalenteDeNazdravani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *