Copilăria în mediul online

Ce informații distribuie copiii noștri pe rețelele de socializare?

Claudia Cojocea - Editor
Ce informații distribuie copiii noștri pe rețelele de socializare?
Ce informații distribuie copiii noștri pe rețelele de socializare?

Pe 15 septembrie a avut loc la București evenimentul Copilul meu și tehnologiile. Oportunități și riscuri. Organizat de English Kids Academy și International House, evenimentul a adus laolaltă un număr impresionant de părinți interesați de subiectul tehnologiei în viața copilului lor.

Evenimentul a fost moderat de Virgil Ianțu și i-a avut ca vorbitori pe:

  • Mihai Laurenţiu Gânj – Fondator IH Bucharest, Inspector IH World Organisation, Consultant în Dezvoltarea Relațiilor Umane și Trainer calificat de Transformational Psychology Institute din Bergen, Olanda
  • Georgiana Rosculeţ – Coordonator Programe Educaţionale „Salvaţi Copiii“
  • Raluca Teleanu – Doctor Neurochirurg, Director al Secției de Neurologie a Spitalului Victor Gomoiu
  • Christian Ciocan – Comisar Șef Poliţia Română, Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalităţii

Evenimentul a adus în discuție informații importante și relevante despre pericolele, dar și oportunitățile pe care le poate aduce tehnologia în viața copilului lor.

De la întrebări legate de vârsta de la care copilul poate sau trebuie să aibă acces la tehnologie și internet, de la aspecte care țin de sănătatea sa fizică în raport cu tehnologia, până la informații legate de dezvoltarea și creșterea copilului sau despre oportunități de carieră.

Riscurile nu au fost lăsate deoparte, iar statisticile sunt îngrijorătoare.

Ce informații distribuie copiii pe rețelele de socializare?

Specialiștii prezenți la eveniment au atras atenția părinților și asupra riscurilor la care sunt expuși cei mici pe internet, dintr-o aparent banală lipsă de informare. Cei mai mulți dintre adolescenți nu știu că se expun unor riscuri foarte mari prin datele pe care le oferă în mod public, pe internet, despre propria lor viață.

Conform datelor celor de la Salvați copiii (programul Ora de net), adolescenții postează public:

  • o poză în care li se vede clar fața – 81%
  • numele de familie – 60%
  • adresa de domiciliu – 16%
  • numărul de telefon – 10%
  • numele școlii în care învață – 59%
  • vârsta reală sau anul nașterii – 47%

Iată de ce o relație deschisă de comunicare cu cei mici, încă de la cele mai fragede vârste, poate preveni ca astfel de lucruri să nu se întâmple. Pentru foarte mulți dintre copii este suficient dacă părinții le explică pur și simplu riscurile la care se expun atunci când oferă anumite informații în mod public, pe internet.

Evenimentul Copilul meu și tehnologia. Oportunități și riscuri face parte din seria evenimentelor #conferințeleEKA, o serie de evenimente socio-educative, un concept unic care vine în sprijinul părinților cu instrumentele necesare pentru a crea o relație deschisă între copil și părinte, precum și pentru a ajuta la dezvoltarea armonioasă a copiilor.

Cum întrețin relația cu copilul meu adolescent?

Adolescența este o perioadă dificilă din viața fiecărui părinte și, cu siguranță, din viața fiecărui copil aflat în plină ascensiune. Obstacolele nu trebuie să fie neapărat de netrecut, de aceea este încurajată o relație deschisă de comunicare între părinte și copil.

Este bine de știut că în perioada adolescenței relațiile dintre părinți și copii se răcesc deseori, iar acest aspect poate avea un impact negativ asupra dezvoltării tinerilor.

English Kids Academy vă invită să aflați mai multe într-un nou eveniment marca #conferințeleEKA: Reușita copilului meu adolescent – care sunt soluțiile în astfel de cazuri, cum putem aborda relația cu adolescentul la liceu, ce abilități se pot dezvolta cu ajutorul nostru pentru maturitate sau ce mai putem face, atunci când credem că nu mai e nimic de făcut.

Detalii aici, evenimentul va avea loc pe 16 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *