Fără teama de noțiunile dificile!

Cum învață mai ușor copiii din clasele primare

Claudia Cojocea - Editor
Fără teama de noțiunile dificile!
Fără teama de noțiunile dificile!

Astăzi, copiii sunt pasionați de tehnologie încă de la vârste foarte mici și ne surprind mereu prin felul abil în care utilizează gadgeturile smart ale părinților lor: tableta, telefonul mobil sau laptopul. Sunt atrași de imagini, de mișcare, de feluri dinamice și inedite de a descoperi lumea, așa încât, în cazul lor, educația nu este separată de zona de distracție.

În plus, s-a observat o nevoie de spațiu digital în care elevii învață, descoperă noțiuni predate la școală, în ritmul lor, fără să aibă alături un profesor, dar și de un loc în care ei pot accesa jocuri educaționale distractive.

Dar un alt aspect esențial este îngrijorarea părinților privind siguranța copiilor lor în spațiul virtual.

Prin urmare, îmbinând pasiunea copiilor pentru mediul digital cu nevoia părinților de securitate, specialiștii în educație au creat produse de învățare moderne – ce reprezintă, de fapt, adaptarea educației la noile vremuri și la noile generații de elevi.

Spre exemplu, în ceea ce-i privește pe copiii din clasele primare (pentru care povestea și jocul sunt esențiale în procesul de învățare), specialiștii Intuitext în educație au identificat o serie de probleme pe care le au elevii: își doresc să se joace pe device-urile lor preferate sau refuză să-și facă temele, pentru că nu au înțeles foarte bine anumite noțiuni predate la clasă.

Astfel, ScoalaIntuitext.ro este un site educațional pentru clasele I-IV conceput din dorința de a le oferi copiilor un spațiu special care să transforme învățarea într-o experiență plăcută prin resurse educaționale dinamice, interactive și distractive. Totodată, acest produs online a venit ca o adaptare firească la nevoile și dorințele copiilor și ca o măsură de a apropia informația de ei, de a le încuraja curiozitatea și pofta de cunoaștere.

În plus, la ScoalaIntuitext.ro se antrenează logica, memoria și soft skills-urile (așa încât elevii vor dobândi aici abilități sociale ce le vor fi utile pe termen lung), precum și pasiunea pentru științe (pasiune ce le va deschide orizonturi nebănuite și le va dezvolta pofta de cunoaștere și aventură într-un mod unic).

Așadar, astăzi copiii pot petrece timp în mediul online datorită unor concepte revoluționare ce îmbină educația și distracția. Într-un spațiu digital sigur și controlat, elevii se bucură de jocuri, animații sau experimente educaționale, descoperind astfel noi valențe ale ideii de studiu: studiul ca experiență plăcută, departe de vechea noțiune aridă ce se opunea vehement jocului și bunei dispoziții.

Noțiuni dificile? Acum copiii le înțeleg mai ușor!

ScoalaIntuitext.ro este produsul educațional educațional dedicat copiilor din clasele primare ce are la bază ideea de învățare prin joc. Aici, elevii își antrenează gândirea și memoria prin jocuri logice, descoperă curiozități din lumea sportului, artei și științei, se bucură de animații și experimente inedite.

În completarea materialelor didactice alese de învățătoare, părinții își doresc produse educaționale create special pentru noua generație de copii digitali.

ScoalaIntuitext.ro, prin conceptul de învățare prin joc, încurajează curiozitatea nativă a copiilor, îmbunătățește memoria, gândirea și atenția și îi ajută pe copii la înțelegerea noțiunilor dificile de la școală.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *