Ce emoții simt copiii noștri când învață

De ce au nevoie pentru ca studiul să fie o bucurie

Claudia Cojocea - Editor
Ce emoții simt copiii noștri când învață

În ultima vreme vorbim tot mai apăsat despre dezvoltare emoțională. Despre empatie și generozitate, despre abilități sociale și cum putem să le cultivăm mai bine copiilor noștri toate acele skill-uri care să le folosească o viață.

Suntem, de asemenea, conștienți de importanța acumulării de cunoștințe și vrem ca ei să aibă rezultate bune la școală, pentru că visăm adesea la viitorul lor, la cariera lor. Ne dorim ca ei să fie bine, să facă ce le place, să nu le lipsească nimic.

Știm totodată că emoțiile pozitive și calitatea muncii noastre sunt în strânsă legătură și ori de câte ori ne-am simțit respectați, înțeleși, apreciați am reflectat starea de bine în tot ce am făcut.

Adesea ne întrebăm copiii dacă au înțeles ce le-a predat învățătoarea la școală, dar nu știm cât de bine îi înțelege ea pe ei sau cât de bine se înțeleg ei pe ei înșiși într-un mediu atât de diferit de căminul lor.

Astfel, pentru ca și ei să învețe cu plăcere și să-și dorească să învețe cât mai mult este necesar să transformăm educația într-o experiență plăcută pentru ei.

Este esențial ca la școală și acasă să înconjurăm studiul cu emoții pozitive, pe care copiii noștri să-și dorească să le trăiască iar și iar, indiferent că vorbim de teme, memorarea  unei poezii sau exersarea materiei pentru testări, concursuri, Evaluarea Națională. Iar pentru asta avem nevoie, pe lângă bună-dispoziție și spirit ludic, de produse educaționale atractive.

În ultima perioadă se poate observa cum resursele educaționale noi îmbină în mod firesc educația cu jocul. Știința cu ludicul. Materia școlară nu mai apare simplă, goală, ci este integrată într-o poveste, e însoțită de joc, mișcare și culoare.

Copiii învață acum jucându-se, pentru că, atunci când se joacă, sunt concentrați 100% și dornici să găsească soluții, să afle cât mai multe lucruri noi. Tocmai de aceea în ultima perioadă tot mai mulți copii chiar merg la școală cu plăcere.

Când experiența învățării este una pozitivă, atunci copiii noștri își vor dori singuri să o repete cât mai des, pentru că vor asocia educația cu bucuria și o stare de bine.

În plus, utilizarea produselor moderne de învățare, cum este și ScoalaIntuitext.ro, de pildă, nu doar că îi ajută să învețe cu plăcere, dar conțin și resurse educaționale ce le dezvoltă latura emoțională.

În fapt, acestea sunt mijloace care plac foarte mult elevilor și care pot fi introduse cu măiestrie de către dascăli. Da, îi pot ajuta, pentru că tehnologia face parte din viața lor, iar utilizarea acesteia de către școală înseamnă a face învățarea atractivă, prietenoasă, a lua în considerare preocupările și interesele lor.

Astfel, cu ajutorul produsului educațional ScoalaIntuitext.ro, și copilul tău…

  • înțelege noțiunile pe care nu le-a înțeles la ore;
  • exersează materia de la școală și rezolvă temele mai ușor;
  • își antrenează memoria, atenția și răbdarea;
  • își dezvoltă istețimea, agerimea și creativitatea;
  • se bucură de unul dintre cele mai educative jocuri online;
  • își antrenează mintea cu sudoku și șah;
  • învață primele noțiuni de programare.

În plus, exersând materia școlară prin jocuri educaționale, animații explicative sau experimente interactive de laborator, copilul tău își va rezolva cu ușurință temele de vacanță și va începe anul școlar viitor cu toate lecțiile înțelese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *