Serbările de Crăciun… în online.

Idei de activități pentru serbările de anul acesta!

Anca

Numai mâine, nu-i poimâine! Crăciunul se apropie, iar anul acesta serbările de iarnă vor fi total diferite.

Cu toții ne dorim să alungăm incertitudinile acestui an, iar elevii vor să aibă simțul continuității măcar în ceea ce privește aceste momente deosebite.

IDEI de ACTIVITĂŢI pentru SERBAREA ONLINE

Serbări online?!! Fie că veți dedica o întreagă zi pentru a marca venirea sărbătorilor de iarnă, fie că veți puncta prin diferite activități zilnice, noi, echipa ScoalaIntuitext.ro venim în ajutorul dvs. cu câteva propuneri de momente speciale:

Personajul preferat de iarnă

Invitați-i pe elevi să se costumeze fie în Om de Zăpadă, fie în Crăiasa Zăpezii sau într-un alt personaj de poveste sau chiar unul inventat. Desigur elevii pot adapta echipamentul personajului la ceea ce au prin casă, fără a fi nevoie să recurgă la costuri adiacente: de exemplu  – Omul de Zăpadă poate fi realizat din cartoane de la diferite colete, decupate în formă de cerc și pe care sunt desenate elementele principale: nas, ochi, nasturi etc.

Test rapid pe tematica sărbătorilor pentru elevi alcătuit din câteva întrebări:

Ai putea realiza un meniu inedit de Crăciun? 

Care a fost cadoul preferat primit de la Moș Crăciun?

Decorațiunea de brad ideală este…

Ce i-ai spune lui Moș Crăciun, dacă l-ai întâlni?

Un colind creat de toții elevii

Regulile sunt simple: dvs. ca învățător începeți primul vers, iar apoi fiecare elev creează un vers. Ce va ieși? Cu siguranță va fi memorabil, iar noi chiar vrem să cunoaștem creațiile clasei dvs. Puteți să ne trimiteți la adresa… colindele create? Pe cele mai interesante, le vom publica.

Un Om de Zăpadă desenat cu ochii închiși. Cu siguranță se va râde mult. Instrucțiuni și resurse: cariocă, coală de desen și poftă de râs. Fără să trișeze, stând cu ochii închiși, elevii vor desena câte un Om de Zăpadă sau poate chiar sania lui Moș Crăciun. Cu siguranță, se va râde mult atunci când fiecare elev va arăta către cameră creația sa.

O echipă întreagă muncește pentru a vă aduce soluții educaționale pentru vremurile în care trăim. Haideți pe scoalaintuitext.ro, realizați-vă cont și utilizați  colecția de filmulețe de predare și jocuri de exersare.

ScoalaIntuitext: Resurse gratuite pentru ore captivante!

V-au ajutat ideile de activităţi oferite de echipa noastră pentru serbările online?