5 sfaturi pentru a-ți ajuta copilul să înțeleagă mai ușor materia de la clasă

De ce rolul părinților este esențial

Claudia Cojocea - Editor
5 sfaturi pentru a-ți ajuta copilul să înțeleagă mai ușor materia de la clasă
5 sfaturi pentru a-ți ajuta copilul să înțeleagă mai ușor materia de la clasă

Semestrul al II-lea a început în forță! Copiii au revenit la școală, iar noi, părinții, reluăm șirul responsabilităților. Dar cum adesea ne simțim neputincioși în fața unor replici de tipul „Mă plictisesc la școală“ sau „N-am înțeles ce ne-a explicat doamna“, specialiștii Intuitext în educație vă oferă sfaturi utile pentru a transforma școala într-un loc plăcut și atractiv:

  1. Un program clar în fiecare zi – astfel copilul tău va ști exact când e vremea temelor, cât timp se poate uita la televizor și când e ora de culcare. Pentru cei mici, rutina are un rol liniștitor, le oferă stabilitate și încredere. Astfel, pot învăța să respecte un program și să-și asume anumite responsabilități.

2. Timp prețios alături de părinți – pentru ca micuțul tău să simtă căldura unui cămin autentic, în care se simte iubit și protejat. Când vine vorba de copii, mai important decât să știm doar noi că îi iubim este să le arătăm acest lucru și să le oferim șansa de a crește într-un mediu sănătos din punct de vedere emoțional.

3.  Produse de învățare moderne – care să-l ajute pe copilul tău pasionat de mediul digital – așa cum sunt și ceilalți colegi ai lui – să înțeleagă ușor și plăcut toate noțiunile predate la clasă de învățătoare. Un astfel de exemplu este site-ul educațional Școala Intuitext pentru clasele I-III, AVIZAT de Ministerul Educației, care completează materia de la școală.

Astfel, toate resursele din acest site educațional sunt create în acord cu programa școlară și sunt concepute ca un ajutor plăcut și distractiv ce îi însoțește pe copii pe tot parcursul anului școlar.

Oferă-i acces la site-ul educațional Școala Intuitext și bucură-te de bucuria lui!

  1. O alimentație sănătoasă și variată – Deși s-a vorbit destul de mult despre importanța unei alimentații sănătoase și variate a copiilor, mulți părinți fac încă greșeala de a încărca programul alimentar al micuților lor cu produse de tip fast food. Plăcute ca ambalaj sau cu spoturi publicitare atrăgătoare, multe dintre aceste produse nu oferă o valoare nutritivă corectă și nici nu îi ajută pe copii să-și formeze obiceiuri alimentare sănătoase..

5. Somnul – Pentru a se putea concentra la școală, pentru a înțelege noțiunile noi predate de învățătoare la clasă sau pentru a-și putea rezolva temele cu conștiinciozitate, copiii au nevoie de un somn odihnitor pe timpul nopții. Cum mulți dintre ei nu mai dorm la prânz în anii claselor primare, este extrem de important ca seara ora de culcare să fie în jur de 20-20:30. În plus, specialiștii în educație sunt de părere că înainte de somn, micuții ar trebui să citească împreună cu părinții, atât pentru beneficiile incontestabile ale lecturii, cât și pentru a păstra o legătură strânsă cu mama și tata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *