De ce nu le place copiilor să învețe în vacanță
METODA EFICIENTĂ prin care apropiem cultura de cei mici
Când vine vorba de studiul individual acasă, probabil că 9 din 10 copii încearcă să protesteze, să amâne sau chiar să „prescrie pedeapsa“. Argumentele invocate sunt variate, creative și trădează, de multe ori, determinarea celor mici de a-și susține cauza până la capăt.
În fața refuzului lor de a-și face temele, de a citi sau de a recapitula anumite noțiuni predate la școală, părinții își epuizează rapid doza de răbdare și au tendința de a apela la metode de constrângere prea puțin eficiente.
E adevărat că în acest moment, pentru mulți copii din clasele primare, vacanțele de vară s-au transformat în adevărate competiții în care fiecare trebuie să rezolve cât mai multe probleme la matematică sau să citească (singuri!) cât mai multe cărți.
În acest context, Delia Lungu, psihoterapeut și specialist Intuitext în educație face o comparație între concediile adulților și vacanțele copiilor, îndeosebi cea de vară. „Nu întâmplător noi, oamenii mari, avem concediu 21 de zile pe an: ca să ne putem relaxa complet, să ne încărcăm bateriile.
Avem nevoie de zile libere în care să ne putem deconecta complet. Cum ar fi dacă nu am avea concediu sau dacă în timpul concediului ar trebui să lucrăm și pentru serviciu? Ne-am mai putea relaxa? Din păcate, sunt multe situații în care concediul nu este într-adevăr concediu pentru multe persoane.
În condițiile în care noi, adulții, nu percepem timpul liber la adevărata valoare, atunci nu vom înțelege nici nevoia de timp liber a copiilor. Ca urmare, îi «ținem ocupați» ca să aibă ceva de făcut, cu argumentul că trebuie să nu uite ce au învățat de-a lungul anului școlar.
În vacanțe, copiii au nevoie de un alt tip de învățare: timp de calitate petrecut cu părinții, lecții în natură, jocuri educaționale care să consolideze ceea ce au învățat la școală, multă mișcare, ore de citit în familie, întărirea prieteniilor cu alți copii etc.“
Așadar, lecțiile propriu-zise, problemele la matematică sau diverse exerciții la Limba Română alterează caracterul ludic al vacanței de vară și conturează o imagine respingătoare a școlii și a ideii de studiu. Reacția firească a copiilor va fi aceea de a refuza lectura, cunoașterea și în general descoperirea de lucruri și informații noi.
Pentru a apropia informația în mod plăcut de ei este nevoie atât de o abordare pedagogică nouă, cât și de produse de învățare moderne, plăcute și create în acord cu dorințele și nevoile lor.
În clasele primare, jocul are un rol esențial în procesul de învățare, așa că asimilarea de informații noi e bine să se facă într-un context ludic.
Atât pentru vacanța de vară, cât și pentru anul școlar, produsul educațional online ȘcoalaIntuitext.ro reprezintă soluția optimă pentru a îmbina asimilarea de informații și dezvoltarea unor abilități necesare, cu jocul.
ScoalaIntuitext.ro îi ajută pe elevii din clasele I-IV…
- să exerseze acasă, prin joc, materia predată la clasă
- să-și dezvolte o cultură generală bogată
- să învețe noțiuni de programare
CUM? Prin…
- animații de predare
- experimente interactive
- jocuri educaționale, de atenție, de memorie
- teste de evaluare
- șah, sudoku
- jocuri de dezvoltare personală
- curiozități
CE BENEFICII au elevii care învață cu ScoalaIntuitext.ro…
- înțeleg noțiunile pe care nu le-au înțeles la ore
- exersează materia de la școală și rezolvă temele mai ușor
- își antrenează mintea, memoria, atenția și răbdarea
- își dezvoltă istețimea, agerimea și creativitatea
- se bucură de unul dintre cele mai educative jocuri online
CE BENEFICII au părinții ai căror copii învață cu ScoalaIntuitext.ro?
- urmăresc evoluția copiilor prin RAPOARTE DE ACTIVITATE
- își văd copiii învățând cu plăcere
- știu că aceste jocuri online le sunt utile copiilor
- se mândresc cu achizițiile copilului lor.