Lecțiile digitale – de ce ai nevoie de un sistem de planificare online?

Alexandru

Utilizarea tehnologiilor inovatoare deschide numeroase oportunități în fiecare sferă, iar industria educației nu face excepție. Implementarea noilor tehnologii a remodelat sectorul educațional, mai ales în timpul pandemiei de COVID-19, când toată lumea a studiat online și am putut experimenta direct importanța „uneltelor” educaționale digitale.

Foarte mulți învățători folosesc un sistem online de planificare a lecțiilor, iar acest lucru le simplifică activitatea la clasă și le permite să fie în pas cu realitatea actuală. Dacă nu ai folosit încă o aplicație de management a lecțiilor digitale, iată 4 motive pentru care ar trebui să cauți una care să ți se potrivească și să începi să o folosești!

  1. Economisești timp. Mult timp.

Procesul pregătirii lecțiilor este deseori foarte solicitant și consumă mult timp – e nevoie să faci o cercetare complexă, să cauți resurse, să analizezi calitativ materialele pe care le găsești și, deseori, să creezi de la zero fișe adecvate suportului de lecție. Un sistem profesionist de management al lecțiilor online te va ajuta în organizarea didactică, facilitându-ți navigarea prin conținutul de care ai nevoie la clasă.

  1. Ai acces rapid la materialele pregătite

Lecțiile digitale și planificarea lor vor fi disponibile pentru tine de oriunde, la un click distanță. Nu există riscul să pierzi sau deteriorezi materialele și de ce să n-o zicem pe șleau? Vei ajuta și planeta! Vei folosi mult mai puține resurse fizice, precum hârtie, cerneală, creioane colorate sau markere. Nu vei mai ocupa nici spațiu fizic pentru a depozita și păstra materialele, le vei avea disponibile online oricât timp ai nevoie.

  1. Poți planifica totul în avans

Planificarea eficientă a lecțiilor și construirea lor în avans te ajută să păstrezi o imagine de ansamblu a programei și a ritmului în care o parcurgi. Odată planificate lecțiile pentru următoarele 3, 5, 7 sau chiar 10 zile, te poți concentra pe experiența de predare și pe relația cu elevul. O planificare în avans te poate ajuta să fii mai pregătit pentru dificultățile pe care elevii le-ar putea întâmpina în cazul noțiunilor mai dificile și te poate ajuta să te asiguri că vei crea spațiu pentru dezbatere și practică.

  1. Participi la crearea unei librării de materiale didactice

Poți împărtăși planificările tale cu alți învățători și poți avea acces la materialele configurate de ei. Te poți inspira din experiența altora și o poți împărtăși pe a ta. Poți compara ușor felul în care este tratat un anume capitol din programă și poți lua ceea ce ți se potrivește sau îți e necesar pentru a îmbunătăți propria abordare. În plus, toate aceste materiale rămân accesibile oricând ai nevoie de ele.

Un sistem online de management al lecțiilor îți poate eficientiza foarte mult volumul de muncă, oferindu-ți mai mult timp pentru a te concentra pe interacțiunea cu elevii și felul în care poți face lecțiile mai accesibile și mai interactive. Tendința actuală ne spune că, în curând, va deveni unul din cele mai necesare instrumente pentru o bună desfășurare a orelor școlare.

 

8 comentarii la „Lecțiile digitale – de ce ai nevoie de un sistem de planificare online?”
  1. Mulțumesc pentru informațiile utile pe care mi le-ați trimis. VREAU să am lecții digitale la obiectul limba franceză, limba 2. M-aș strădui să realizez chiar eu acest fel de lecții. Am nevoie de modele și îndrumare. Sunt sigură că și alți colegi își doresc să realizeze lecții moderne.

  2. Bună ziua!
    Mulțumesc pentru această oportunitate!
    Da, îmi doresc simplificarea activității la clasă, planificarea eficientă a lecțiilor pentru a mă concentra mai mult pe relația cu elevii.
    Cu stimă,
    Braic Carmen-Elena
    Liceul Teoretic „O. C. Tăslăuanu” Toplița, Harghita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *