„Nu mai vreau la școală!“

„Mă plictisesc!“

Claudia Cojocea - Editor
Nu mai vreau la scoala
Nu mai vreau la scoala

Iată două replici care au puterea să ne strice o întreagă zi, în ciuda cafelei aromate sau a celor 10 minute de mindfulness din zori la care apelăm sperând că ziua bună se cunoaște de dimineață. Cu toată bunăvoința și răbdarea de care mulți dintre noi dau dovadă ca urmare a unei sforțări uriașe, refuzul copiilor de a merge la școală acționează brutal și dureros, ca un sfredel.

Cu ce-am greșit? – e întrebarea pe care ne-o adresăm retoric de fiecare dată când suntem bombardați cu astfel de replici, de care speram (naiv) să scăpăm odată cu terminarea grădiniței. Lacrimile din anii preșcolarității sunt înlocuite cu nervii fermi ai unor copii pentru care școala e locul plictiselii, chinului și-al limitărilor de tot felul.

Neajunsurile unui sistem de învățământ pe care ultimele luni l-au șubrezit parcă și mai mult creează un mediu în dezacord total cu ideea de evoluție și dezvoltare. O știm și noi, adulții, și o descoperă și ei, copiii, în fiecare zi.

Până la schimbarea la față a educației românești și actualizarea metodelor de lucru, putem, totuși, să le oferim copiilor noștri instrumente moderne de învățare.

În plin avânt al tehnologiei, e important să le arătam partea pozitivă a digitalului și să le dirijăm pașii către zonele sigure din punct de vedere cibernetic. Astfel, cu ajutorul unor produse moderne de învățare – așa cum sunt site-urile educaționale – copiii descoperă nu doar un produs nou de învățare, ci și o abordare inedită, diferită de ceea ce au cunoscut la școală.

Școala Intuitext este un site educațional pentru elevii claselor I, a II-a și a III-a, creat pe baza conceptului de învățare prin joc. Astfel, copiii vor descoperi aici cât de plăcut este să înveți noțiunile predate la școală, dacă învățarea are loc într-o atmosferă veselă și relaxată. Prin jocuri educative, animații, experimente sau diverse curiozități, copiii înțeleg lecțiile, își fac temele mai ușor și își formează o atitudine pozitivă în raport cu școala.

În plus, accesând site-ul educațional Școala Intuitext, copiii…

Primesc ajutor la teme – Clubul IstețilorȘcoala Intuitext îi ajută pe copiii să-și însușească/ exerseze/testeze cu plăcere noțiunile din programa școlară.

Își dezvoltă răbdarea și atenția – În insula Locul meu de joacă, prin jocuri matematice și de memorie, copiii își dezvoltă atenția, răbdarea și gândirea logică. În plus, aceste jocuri le încurajează dorința de a reuși singuri, bazându-se doar pe propriile forțe.

Descoperă lucruri noi – În Insula Exploratorul Vesel, copiii își dezvoltă cultura generală, descoperind informații interesante despre știință, artă sau sport.

Își formează o atitudine pozitivă în raport cu școala – În Cufărul cu jucării sau Misiune specială, cei mici își dezvoltă spiritul practic și creativitatea, descoperind astfel latura frumoasă a educației.

Navighează într-un mediu digital sigur – Când cei mici petrec timpul în online, părinții își doresc ca aceștia să fie mereu protejați. Aici, la Școala Intuitext copiii învață, se joacă și se distrează în cel mai sigur mediu virtual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *