Distracția vacanței de vară
Sau cum facem să nu uităm materia școlară
Vacanța de vară a venit. Și cât de mult au așteptat-o copiii noștri!
Excursii, desene animate, jocuri în parc, jocuri online, cărțile verii – toate dau un farmec aparte vacanței de vară, pe care ne-o dorim specială pentru cei mici, tocmai pentru ca ei să și-o amintească cu bucurie peste ani.
Uneori însă, atmosfera nu este atât de boemă, iar discuțiile și momentele tensionate pot apărea de la un simplu „m-am plictisit“. Știm cu toții această replică celebră pe care o auzim adesea de fiecare dată când copiii noștri au timp liber și nu prea știu ce să facă…
Responsabilitatea de a le da sugestii ne revine de multe ori nouă, părinților, care ne trezim în situația de a le găsi activități care nu doar să le umple timpul, ci să fie și distractive, educative, interactive și care să ne ferească deci, să-i mai auzim că „m-am plictisiiiit“….
Prin comparație, vacanțele noastre de vară se consumau frumos, în curțile umbrite ale bunicilor sau în fața blocului, printre desene de cretă, șotroane, rațe și vânători.
Astăzi, copiii noștri sunt pasionați de cărți inspirate de filme celebre (Harry Potter), iar jocurile lor de afară sunt o transpunere a scenariilor ce dau savoare jocurilor online.
La rândul nostru noi, părinții, suntem de multe ori nemulțumiți de această pasiune adesea exagerată pe care cei mici o au pentru mediul online. Ne temem pentru sănătatea și siguranța lor. Ne întrebăm dacă resursele pe care le accesează sunt corecte, dacă acel content cu care ei intră în contact este potrivit vârstei lor.
Suntem conștienți că online-ul este o parte a vieții noastre de zi cu zi, însă nu știm exact cum să dozăm echilibrat resursele digitale la care le permitem să se uite.
De aceea, special pentru copiii digitali și părinții lor preocupați de siguranța cibernetică a celor mici, am creat produsul educațional ScoalaIntuitext.ro, preferatul copiilor din clasele primare.
„Se știe că celor mici le plac jocurile în mediul on-line și că în vacanță petrec mai mult timp în fața unui ecran decât ar fi făcut-o în timpul anului școlar. De aceea, profitați de această pasiune a copilului și oferiți-i posibilitatea să acceseze diferite platforme de învățare în cadrul cărora copilul învață jucându-se.
Vă recomand platforma ScoalaIntuitext.ro, pe care elevii mei o preferă. ScoalaIntuitext.ro este un joc educațional on-line unde elevii aprofundează materia predată la școală și își dezvoltă creativitatea, gândirea, imaginația și istețimea, totul desfășurându-se sub formă de activități-joc interactive“, este de părere Iuliana Drăgan, specialist Intuitext în educație și profesor pentru învățământul primar.