ScoalaIntuitext.ro susține Campionatul European de Kendama 2018

Campionul mondial Kendama 2018, Nick Gallagher, vine în România

Claudia Cojocea - Editor
ScoalaIntuitext.ro susține Campionatul European de Kendama 2018
ScoalaIntuitext.ro susține Campionatul European de Kendama 2018

Anul acesta, România va găzdui pentru prima dată în istorie sa EKO – Campionatul European de Kendama (unde parteneri media sunt și produsele Intuitext SuntParinte.ro, ExamenulTau.ro si ScoalaIntuitext.ro), eveniment-concurs organizat în perioada 7-9 septembrie la Caro Hotel Club din București.

Nume grele din industrie și-au anuntat deja prezența la eveniment, începand cu Nick Gallagher, campion mondial în 2018,  Bryson Lee, campion mondial în 2016 (reprezentand Sweets Kendamas) si Bonz Atron, campion în 2014 și campion mondial Freeystyle în 2017 (reprezentant al Krom Kendama). Cei trei kendamiști vor face cu siguranță show la ediția din acest an a evenimentului ce are deja o tradiție de 10 ani.

Din partea Kendama USA va veni Joris Schweppe, campionul Olandei, în vreme ce Liad Kotlarker, locul trei la campionatul mondial de Kendama în 2017, va reprezenta Kendama Israel.

Invitații speciali ai evenimentului vor face demo-uri în fața publicului-spectator, vor asigura jurizarea concursului și, de asemenea, vor face fotografii și vor da autografe pasionaților de kendama.

Ediția EKO din acest an este organizată de Echipa EKO: Jakub Zahumensky, Maico Piezas-Simm, Dario Patti, Dongo Ionuț (Oase), Alfred Ionuț (Alpha) și Depozitul Kendama (Sergiu Tușa).

Cunoscuții kendamiști Oase și Alpha, reprezentanți de seama ai Sweets Kendamas România, vor fi gazdele evenimentului la care sunt asteptați peste 2.000 de participanți.

Pe lângă campionii kendama europeni, pe parcursul celor 3 zile de eveniment, o mulțime de competitori de pe tot continentul, dar și oaspeți speciali din comunitățile kendama din toată lumea, alături de reprezentanți ai celor mai mari companii de kendama își vor „da întâlnire” la Caro Hotel Club din București.

Categorii

Cele patru categorii din concurs vor fi: Începatori (Trick Ladder), Intermediari (Speed Ladder), Avansati (Speed Ladder), Profesionisti (Competitie Knockout).

Alte competitii cuprinse in Campionat: Freestyle, Gloken Style Cup, Mini-Jocuri, Tombola.

Mai multe detalii despre tricklist-urile la toate categoriile EKO 2018 găsiți pe https://www.sweetskendamas.ro/european-kendama-open-2018 , la categoria Competitions.

Cui se adresează European Kendama Open (EKO) 2018?

Competițiile kendama sunt deschise pentru toate vârstele, băieți și fete. Majoritatea jucătorilor de kendama din Europa au vârste cuprinse între 15 și 35 ani, în timp ce comunitatea kendama din România este formata din jucători mai tineri, cu vârste între 7 și 30 ani, dar majoritatea sunt copii sub 18 ani.

Campionatul European de Kendama- European Kendama Open (E.K.O) se organizează anual, oferind titlul de „Campion European Kendama” celui mai bun jucător european din competiție. Are mai multe categorii de concurs, iar titlul de campion se acordă la secțiunea Pro Knockout.

Începând cu anul 2010, titlurile naționale europene au fost acordate și celui mai bun jucător care concurează din fiecare țară care nu are deja propriul său concurs național de kendama. E.K.O. a fost fondat de Void, în numele Asociației Britanice de Kendama. Void a condus E.K.O până în 2016, când s-a format o nouă echipă.

Anul trecut EKO a avut loc în Polonia, reunind 32 participanți, 31 competitori din 13 țări.

Îndrăgita Kendama

Kendama, formată din Ken (sabie) și Tama (bila) legate de către un fir numit ito, este un joc de îndemânare tradițional japonez, însă stilul modern de joc kendama este influențat de o varietate largă de alte abilități, incluzând yo-yo, diabolo și jonglerie.

Astăzi, kendama este un joc popular în multe părți ale lumii. Kendama este în mod special îndrăgită în Japonia, unde se organizează turneuri naționale și unde angajatorii japonezi recunosc aplicanții care au atins cele mai înalte ierarhii ‚dan’ drept „potențiali angajatț perseverenți, răbdători și hotărâți”.

România are una dintre cele mai mari comunități kendama din lume, comunitate care a crescut în ultimii trei ani. Depozitul Kendama a fost parte a acestei creșteri, adăugându-și în palmares concursuri și noi modele kendama în magazin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *