5 motive pentru care aveți nevoie de un asistent educațional digital în activitatea la clasă

Ionut

În ultimul deceniu, tehnologia a devenit o parte din ce în ce mai importantă din viața noastră de zi cu zi, iar ultimii 2 ani ne-au arătat cât de prezentă și necesară este aceasta și în procesul educațional.

Elevii trăiesc și cresc o dată cu tehnologia. Telefonul, tableta și laptopul fac parte integrantă din viața lor, iar uneori, conexiunea digitală este chiar mai puternică decât ar trebui.

Actul educațional evoluează, iar tehnologia modernă determină salturi spectaculoase. Cu toții participăm la metamorfoza educației în România zilelor noastre: părinți, elevi și învățători deopotrivă. În acest context fericit, accesul la instrumente digitale utile contribuie semnificativ la evoluția calității actului educațional.

Peste 24.000 de învățători din România au încercat deja ȘcoalaIntuitext.ro în activitatea la clasă și acasă. Ei au descoperit care sunt principalele avantaje pe care le poate aduce utilizarea unui asistent educațional digital. Platforma a facilitat dezvoltarea unei adevărate sinergii educaționale, creată de toți cei implicați în proces

Principalele obiective ale unui asistent educațional al activității de la clasă sunt:

  • să optimizeze procesul de planificare și pregătire prin care trece învățătorul
  • să crească interactivitatea și atractivitatea lecțiilor
  • să îmbunătățească și ușureze comunicarea învățător-elev-părinte
  • să faciliteze evaluarea obiectivă a formării și dezvoltării competențelor elevilor
  • să ofere, în orice moment, o imagine de ansamblu a rezultatelor clasei

În numeroase state occidentale, utilizarea unui asistent educațional digital la clasă este o practică uzuală și  și-a dovedit eficiența. Analiza rezultatelor pe care cadrele didactice le obțin în urma utilizării unui asistent digital, precum și felul în care schimbă dinamica de lucru de la clasă au dus la îmbunătățirea constantă a acestor instrumente, astfel încât să răspundă cât mai personalizat nevoilor educaționale ale tuturor actorilor implicați în procesul educațional.

Învățătorul reușește, astfel, să dezvolte o relație educațională transparentă cu elevii săi, să-i implice și să-i responsabilizeze într-un mediu atractiv. Mediul digital incluziv, responsabilizarea online și sistemul clar de raportare reprezintă pilonii de bază pentru un proces educațional modern și de durată.

Pentru a putea veni în întâmpinarea învățătorilor din România și a-i ajuta în activitatea lor de la clasă – indiferent că școala are loc în online sau offline, specialiștii ScoalaIntuitext.ro au discutat cu numeroși utilizatori ScoalaIntuitext și au înțeles principalele nevoi ale acestora, precum și problemele cu care se confruntă.

Astfel, ScoalaIntuitext.ro a devenit un instrument cu adevărat util pentru toate clasele din școlile românești, fiind creat împreună cu cadrele didactice, părinții și elevii.

Iată principalele 5 motive pentru care un asistent educațional digital vă va ușura activitățile pentru clasă și acasă:      

  1. Economisiți timp în pregătirea lecțiilor și planificați în avans lecțiile pentru perioade mai mari

Puteți crea planul lecției folosind resursele puse la dispoziție de către ScoalaIntuitext.ro, dar și resurse din alte surse (ex. linkuri YouTube, fișiere proprii, fotografii), astfel încât să personalizați lecția așa cum vă doriți. Aveți totul într-un singur loc! Puteți crea o lecție de la 0 sau vă puteți inspira din modelele propuse de alți învățători care folosesc ScoalaIntuitext.ro.   

Folosirea unui sistem de management al lecțiilor ajută la crearea unei „librării” de materiale didactice bogate, pe care le puteți accesa oricând. Timpul câștigat poate fi alocat altor activități, menite să completeze actul educațional.

Planificarea eficientă a lecțiilor și construirea lor în avans vă ajută să păstrați o imagine de ansamblu a programei școlare și a ritmului în care o parcurgeți. Odată planificate lecțiile pentru următoarele 3, 5, 7 sau chiar 10 zile, vă puteți concentra pe actul de predare și pe relația cu elevul.     

O bună planificare, făcută în avans, vă poate ajuta să fiți pregătiți pentru dificultățile pe care elevii le-ar putea întâmpina în cazul noțiunilor complexe. Planificarea atentă asigură crearea unui spațiu pentru dezbatere și practică.       

  1. Gestionați mai ușor activitățile pentru acasă

Folosind resursele digitale puse la dispoziție de ScoalaIntuitext.ro, puteți aloca elevilor activități pentru acasă, chiar la fiecare lecție sau noțiune nouă. Asistentul digital vă ajută și în procesul de corectare și evaluare a activității de acasă a elevilor – puteți adăuga comentarii  sau indicații de rezolvare sau mesaje de încurajare și motivare individuale.   

Elevul, la rândul său, poate oferi feedback despre dificultatea activităților pentru acasă sau vă poate adresa întrebări direct. În acest mod, setați parametrii de lucru optimi pentru dvs. și elev. Feedbackul constructiv contribuie la apariția armoniei și a entuziasmului în momentele cheie ale activităților pentru întreaga clasă.

  1. Aveți acces rapid la materiale și resurse educaționale

ȘcoalaIntuitext.ro vă pune la dispoziție sute de resurse video pentru clasele 0 – IV (filme de predare cu explicații pe înțelesul copiilor, jocuri de exersare, experimente interactive etc.), toate avizate MEN, respectând 100% programa școlară în vigoare.  

În plus, și elevii pot avea acces la resurse personalizate, trimise de învățător, pentru a le îmbunătăți experiența de învățare. Toate acestea sunt disponibile la un click distanță!  

  1. Testați rapid nivelul fiecărui elev din clasă

Cu ajutorul asistentului digital puteți trimite elevilor teste de evaluare predefinite, pe care le puteți parcurge în prealabil. Apoi, puteți vedea, în timp real, modul în care elevii au rezolvat fiecare cerință sau întrebare, precum și rezultatul final.   

Ulterior, pentru fiecare elev din clasă veți putea analiza date despre activitatea fiecăruia din platformă, progresul educațional diferențiat pe materii, rapoarte cu rezultatele obținute în urma testelor de evaluare, precum și rapoarte pe competențe. Astfel veți ști exact cine are nevoie de ajutor suplimentar, dar și care sunt lecțiile care au ridicat cele mai multe provocări și dificultăți elevilor din clasa dvs.   

Spre deosebire de sistemul educațional tradițional, care poate gestiona doar un număr finit de date, ScoalaIntuitext.ro revitalizează modul de interacțiune învățator–elev–părinte, prin modul în care înregistrează, analizează și prezintă date despre evoluția și progresul fiecărui elev din clasa dvs., atât la nivel micro cât și macro .   

  1. Aveți acces la rapoarte despre competențele elevilor

Planificarea activităților pentru clasă și acasă este completată de un sistem util de raportare la nivel de competențe. Acest set de rapoarte asigură suportul necesar pentru evaluarea și ghidarea personalizată a elevilor către performanțele dorite și asigură cadrul optim pentru planurile individuale de învățare, recomandări remediale și intervenții educaționale specifice.     

Rapoartele vă pot ajuta, de asemenea, să evaluați propriile activități menite să eficientizeze procesul educațional. Veți ști, astfel, ce strategie a funcționat cu elevii dvs. și ce ar trebui rafinat în perioada următoare.

ScoalaIntuitext.ro vă asigură acces la un sistem intuitiv de raportare, în care veți putea vedea toate informațiile de care aveți nevoie, deopotrivă la nivel de clasă, cât și la nivel individual, pentru fiecare elev în parte.   

***

Schimbările frecvente determinate de contextul și climatul social actual, face mai necesară ca oricând prezența unui asistent educațional digital la clasă și acasă, pentru eficientizarea procesului de predare și reinventarea experienței de învățare.

În prezent, ȘcoalaIntuitext.ro este o soluție digitală completă și complexă de management al activității didactice pentru clasele din ciclul primar, adaptată vremurilor noastre, accesibilă și foarte ușor de utilizat de către toți actorii implicați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *