Exemple practice de utilizare a resurselor digitale ScoalaIntuitext.ro

Ionut
exemple practice de utilizarea a resurselor digitale

Învățăm cu plăcere, predăm inteligent. Învățătorii folosesc instrumente moderne pentru asigurarea unui mediu educațional captivant.

ScoalaIntuitext este utilizată cu plăcere de profesori la clasă și acasă. Cum? Ne-am gândit să răspundem la această întrebare printr-o serie de trei articole, centrate pe exemple concrete.

  • 2 exemple la Comunicare în limba română („Sunetul și litera a, A de tipar” și „Sunetul și litera i, I de tipar”)
  • 2 exemple la Matematică și explorarea mediului („Soarele, sursă de lumină și căldură”, „Recunoașterea, formarea, citirea și scrierea numerelor naturale 0 – 31”)
  • 2 exemple de recapitulare (materia „Comunicare în limba română – „În familie”, Unitatea de învățare „Universul”)

Noi credem în puterea edificatoare a exemplelor. Ele relevă pas cu pas cum poate fi utilizată platforma ScoalaIntuitext.ro pentru a optimiza actul educațional.

Exemplele selectate de profesorii, care au folosit platforma, reflectă modul cum ele pot spori calitatea actelor de predare – exersare – testare. Așadar, vă invităm să investiți timp pentru lectură și vă vom răsplăti cu informații utile.

Procesul de învățare este prezent zi de zi în viața noastră. Indiferent că suntem la școală sau acasă, interacționăm cu lucruri noi de învățat, de explorat și de admirat. În rolul dvs. de învățător, timpul este gestionat cu atenție pentru organizarea unor activități eficiente de predare. Drept urmare, ScoalaIntuitext.ro vă pune la dispoziție resurse digitale menite să ajute elevii în actul de învățare.

I. Lecția de predare „Sunetul și litera a, A de tipar”

În actul de dirijare a învățării, a fost utilizat filmul de predare de la „Litera a, A” din platforma ScoalaIntuitext.ro. Efectul inițial a fost de atracție și coeziune a elevilor în jurul proiecției video. Gradul de implicare a fost satisfăcător, tinzând spre entuziasmant. 

Copiii au vizionat filmul și, apoi, au identificat imaginile ale căror cuvinte conțineau sunetul „a”. Ei au despărțit în silabe cuvintele și au identificat corect poziția sunetului „a” în cuvânt.

Lecția a inclus etapa de asigurarea a retenției și transfer, motiv pentru care învățătorul a folosit jocul de exersare „Sunetul și litera a, A de tipar”. În cadrul acestui joc, copiii au primit sarcina de a recunoaște literele „a” de tipar și „A” de tipar prin colorarea zonelor în care erau scrise acestea.

Pentru consolidarea lecției, elevii au primit temă pentru acasă, jocul de exersare „Recunoașterea literelor a, A de tipar” pe ScoalaIntuitext.ro. Copiii au avut de selectat doar literele „a” și „A”, de tipar, scrise cu diverse caractere, mai mici, mai mari, mai groase, mai subțiri.

II. Lecția de predare „Sunetul și litera i, I de tipar”

În fazele de retenție și asigurarea transferului, a fost ales jocul de exersare „Sunetul și litera i, I de tipar”. Sarcina elevilor a fost clară: să stabilească de câte ori se aude sunetul „i” în cuvintele ilustrate, selectând mașinile cu cifra corespunzătoare numărului de sunete.

Elevii au primit temă pentru acasă jocul digital „Sunetul și litera i, I de tipar”, unde au avut de selectat doar cuvintele florilor în a căror denumire se aude sunetul „i”.

Utilă, interactivă și aplicată: platforma ScoalaIntuitext.ro

Învățătorii pot folosi ScoalaIntuitext.ro ca soluție digitală completă (predare – învățare – testare) de management al activității educaționale pentru clasele din ciclul primar. Exemplele menționate în cadrul articolului, au fost oferite de Prof. înv. primar Dorina Petrache. 

În mediul actual, digital și dinamic, unde suntem cu toții conectați, platforma ScoalaIntuitext.ro propune și asigură un mod interactiv și fluid de educație în România.

3 comentarii la „Exemple practice de utilizare a resurselor digitale ScoalaIntuitext.ro”
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *