START pregătiri pentru școală!

7 sfaturi pentru părinți

Claudia Cojocea - Editor
START pregătiri pentru școală!
START pregătiri pentru școală!

Vacanța de vară se apropie de sfârșit, iar noi, părinții, ne gândim deja la noul an școlar. Unii dintre noi au început pregătirile, iar discuțiile pe grupul de părinți de pe WhatsApp sunt în toi.

Copiii noștri vor învăța numeroase noțiuni noi, iar noi ne dorim ca ei să le înțeleagă mai ușor. Dar pentru ca acest lucru să devină realitate, e important ca învățarea să fie o activitate asociată cu emoții pozitive.

Începerea anului școlar trezește în conștiința tuturor elevilor, mici și mari, nostalgia zilelor de vacanță. Începerea școlii impune un program zilnic organizat, sarcini de îndeplinit și trezirea la o oră matinală. Destul de des, procesul de acomodare/ reacomodare la regimul școlar este un factor de stres, resimțit de cei mai mulți dintre copii.

Ca părinte, ar trebui să ai în vedere ca trezirea de dimineață să fie cât mai puțin stresantă și să răspunzi înțelegător cu un zâmbet la solicitarea «numai două minute de somn».

Ai grijă ca cel mic să mănânce acasă micul dejun, acesta fiind una dintre mesele cele mai importante ale zilei. Pregătește-i feluri preferate de mâncare și decorează-le frumos, pentru că cei mici sunt foarte atrași de designul farfuriei cu alimente.

În primele zile de școală, trezitul devreme și programul de la școală îl vor obosi pe copil. De aceea, recomandăm o oră de somn sau odihnă activă după amiaza, înainte de efectuarea temelor. Seara, recomandăm ca școlarii mici să meargă la culcare cel mai târziu la ora 21, iar cei mari la ora 22.

Copiii se obișnuiesc cu noile cerințe și intră în ritm după aproximativ două săptămâni.“, este de părere Iuliana Drăgan, specialist Intuitext în educație și profesor pentru învățământul primar.

7 sfaturi pentru un start de nota 10 al noului an școlar

1

Discutați cu copiii după ce vin de la școală: Ce le-a plăcut? Ce  i-a impresionat? Ce i-a enervat? Ce nu le-a plăcut? Important este ca aceste discuții să decurgă natural, să nu insistăm dacă cei mici nu doresc să povestească.

2

Ascultați cu calm și răbdare eventualele temeri ale copiilor și implicați-i în găsirea de soluții.

3

Creați și păstrați o legătură apropiată cu învățătoarea.

4

Gestionați-vă propriile stări de neliniște, eventualele frustrări sau stresul generat de începerea școlii fără împovărarea copiilor.

5

Asigurați-le  o alimentație echilibrată, ore stabilite pentru odihnă, activități variate în aer liber, în afara școlii.

6

Stabiliți și respectați o rutină zilnică a copiilor.

7

Oferiți-le produse moderne și plăcute de învățare, care să-i ajute să înțeleagă mai bine materia predată la clasă de învățătoare.

Astfel de materiale sunt vitale pentru un învățământ de calitate într-o școală a secolului în care trăim, când digitalizarea a pătruns rapid în orice domeniu al vieții noastre.

Noi, cadrele didactice trebuie să eliminăm conservatorismul, care încă ne mai încearcă, și să privim înainte spre metode interactive de predare, specifice erei digitale. Activitățile de învățare (pentru elevi, dar și pentru părinți) propuse de produsul ScoalaIntuitext.ro sunt pe placul meu deoarece sunt originale, de calitate, relevante, frumos prezentate, foarte instructive“, susține cadrul didactic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *