Beneficiile învățării online

De ce astăzi elevii învață mult și bine

Claudia Cojocea - Editor
Evaluare Nationala clasele II-IV
Evaluare Nationala clasele II-IV

Tehnologia este parte a vieții noastre a tuturor, iar copiii sunt atrași în mod deosebit de mediul digital – dinamic, colorat, interactiv. Totuși, utilizarea excesivă a computerului nu-i ajută pe cei mici să-și dezvolte abilități de viață reale, de aceea este necesar ca părinții să-i ghideze cu multă atenție, diplomație și pricepere.

O soluție fericită din acest punct de vedere sunt produsele de învățare online, unde copiii descoperă resurse educaționale atât de atractive, încât înțeleg diverse noțiuni de la școală, în timp ce se distrează. Școala Intuitext, de pildă, este un produs online special creat pentru copiii din clasele I-III, unde cei mici exersează și aprofundează sub formă de jocuri interactive noțiuni predate la clasă de către învățătoare. Iată și alte beneficii ale acestei platforme care schimbă din temelii atitudinea copiilor față de școală și față de pregătirea temelor zilnice:

Este accesibilă
Accesul la materiale este la libera alegere a copiilor, poate fi realizat rapid, la orice oră și din orice loc. Astfel, elevii se pot bucura de aceste resurse educaționale în perioadele cele mai productive sau pot renunța la parcurgerea lor atunci când doresc.

În plus, micii exploratori descoperă aici mai multe tipuri de resurse digitale (jocuri educaționale, animații, filme, imagini), reunite într-un singur loc și grupate în funcție de vârstă și specificul învățării.

Este atractivă pentru copii
Copiii se bucură atunci când navighează în mediul online și astfel, sunt mai receptivi la informații venite din zona digitală. Deoarece timpul petrecut pe computer este perceput ca o experiență pozitivă, Școala Intuitext poate fi văzută ca o oportunitate de a se distra, fără să își dea seama că învață în același timp.

Resursele educaționale au grafică frumoasă, adaptată vârstei, au sunete plăcute și interacțiuni atractive cu obiectele din jocuri, iar atmosfera este relaxantă, veselă, amuzantă.

Ține cont de specificul vârstei copilului
Platforma creează un context plăcut, ludic în care copiii revăd, aplică ceea ce au învățat, își exersează memoria, atenția, gândirea logică sau își folosesc inteligența emoțională în jocuri. Conținuturile și modul de prezentare a acestora sunt adaptate stadiului gândirii, respectă specificul proceselor cognitive corespunzătoare vârstei și iau în considerare interesele și preferințele specifice vârstei, facilitând înțelegerea și încurajând învățarea.

  • Exploratorul vesel a pornit de la curiozitatea naturală și de la dorința de explorare a copiilor. De aceea am conceput un loc în care „am adus“  și prezentat cu imagini atractive și în limbaj accesibil, curiozitățile din lumea științei, a artei și a sportului.
  • Clubul isteților este locul în care elevii din clasele I, a II-a și a III-a descoperă prin joacă Matematica, Limba Română sau Științele Naturii.
  • Locul meu de joacă este insula care răspunde unui trend tot mai pregnant: jocurile digitale. În acest sens, am creat jocuri atractive, cu o grafică plăcută, adaptată vârstei, prin care copiii își exersează inteligența emoțională și socială, memoria, atenția, răbdarea și gândirea logică.
  • Cufărul cu jucării este magazinul în care micii exploratori își pot cumpăra, cu „banii“ câștigați prin punctele primite pe celelalte insule, obiecte care să le personalizeze Avatarul.
  • Misiunea specială este spațiul unde elevii se exprimă: își amenajează propria cameră virtuală cu obiectele câștigate. Astfel, își dezvoltă spiritul practic și creativitatea.

Propune un tip de învățare ce are în centru copiii
Învățarea este auto-direcționată, elevii aleg conținutul și instrumentele adecvate intereselor, nevoilor și nivelurilor de dificultate, fiind astfel încurajată autonomia în învățare.

În plus, cei mici primesc feedback rapid și permanent, înțeleg ce au greșit, ce au făcut bine, iar testarea este astfel mai puțin stresantă pentru copii.

Resursele sunt foarte diverse, prezentate variat din punct de vedere vizual și auditiv, fiind totodată adaptate particularităților fiecărei vârste.

Oferă părinților posibilitatea monitorizării activității copilului
Spre bucuria părinților, la Școala Intuitext există posibilitatea de a consulta în orice moment rapoartele de activitate ale utilizatorului. Acest lucru permite copiilor libertatea de a învăța cum doresc, în același timp asigurând părinții că timpul petrecut pe platformă este de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *