Învățarea online – completarea educației tradiționale

În ultimii ani se vorbește tot mai mult despre învățarea online și cum o afectează pe cea clasică astfel încât, în timp, s-au format mai mult sau mai puțin două grupuri: pro și contra. Chiar dacă aceste stiluri educaționale au ambele limitări, dar și puncte forte, noi, Echipa Școala Intuitext, considerăm un mix al acestora ca fiind abordarea ideală pentru dezvoltarea optimă a copiilor noștri.

invatatoare preda de pe laptop elevilor

Zilele noastre au devenit treptat mai greu de gestionat și ne este din ce în ce mai greu să avem un management al timpului bine definit. De aceea, când vine vorba de educație şi de volumul impresionant de informaţie, un sistem online/digital de predare al acestuia devine pentru noi din ce în ce mai atractiv, mai ales pentru cei mici.

 

Soluția celor mici spre bucuria celor mari

Ca orice părinte, ne dorim să putem face mai multe pentru copiii noștri pentru a ne asigura că au parte de o dezvoltare completă și o educație cât mai variată. Soluţia pentru toate aceste lucruri o reprezintă platformele online care sprijină procesul de învăţare individuală școlară şi permit copiilor să acceseze o serie de surse de exerciții, curiozități sau chiar jocuri educative.

copii se joaca pe tableta

Avantajele platformelor online

Folosirea acestor platforme online de educație oferă o serie de beneficii şi avantaje celor mici spre mulțumirea părinților. Pentru că ne dorim ca tu, cititorule, să fii correct informat ne vom enumera punctele forte generale ale abordării digitale educaționale din prisma platformei Școala Intuitext:

 

  • Rapoartele părinților: urmărirea progresului copilului, testarea şi evaluarea activităților, preferințele celui mic din punct de vedere al jocurilor și materialelor educative, etc.

 

 

  • Lecţiile virtuale și jocurile educaționale reprezintă un avantaj: oferă copiilor o vedere realistă asupra materiei repetate sau activităților intreprinse. Noi am realizat un mix ideal de mijloace audio şi vizuale, animaţii cât şi simulări, dar şi conţinut de tip text pentru a face învățarea cât mai plăcută celor mici.

 

  • Posibilitatea de a accesa conţinutul vast, ludic și formator de oriunde şi oricând, cu ajutorul computerului personal, tabletei sau chiar și a telefonului.

 

  • Folosirea sistemului de feedback imediat: în timp real copilul își poate da seama ce greșește sau ce a realizat corect! Învățarea este realizată astfel într-un mod activ ce permite evaluări formative şi sumative, calitative şi cantitative, realizate într-un mod pe înțelesul și placul lor.

 

Considerăm folosirea platformelor online de educație ca fiind o metodă bună pentru copiii isteți ce sunt puternici motivaţi, ele venind în completarea activităţilor didactice din sistemul de învăţământ. De asemenea, doar pe www.scoalaintuitext.ro cei mici se dezvoltă pe deplin și din punct de vedere social sau al Inteligenței Emoționale, lucruri realizate mai greu la școală.

 

motivatie scolara

 

Alegeți să îmbinați tehnologia și jocurile online cu educația folosind produse de învățare inovatoare, special create pentru noua generație digitală de copii. Așa, de pildă, Școala Intuitext este platforma dedicată copiilor de clasa I și a II-a, unde cei mici învață tot felul de lucruri interesante în timp ce se distrează jucând jocuri logice. Plecând de la ideea că învățarea poate fi cu adevărat plăcută, specialiștii Intuitext au conceput o lume în care, prin joc, copiii descoperă tot felul de curiozități și informații inedite, ce completează de minune tot ce învață la clasă și îl ajută la teme.

Buton Hai si tu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *