Mini-vacanța de toamnă
3 idei pentru 5 zile de distracție
Cum mini-vacanța de toamnă a sosit înainte ca majoritatea adulților să-și facă un plan bun pentru următoarele zile, specialiștii Intuitext în educație îndeamnă la calm și le oferă trei sugestii pentru ca micii poznași să poată bifa încă o vacanță wow! Părinți… pe loc repaus! Copii… LA JOACĂĂĂ!
Citim cele mai frumoase cărți
Cărți frumoase, cărți lucioase, coperte colorate, ilustrații inedite, titluri atrăgătoare – astăzi, editurile creează în jurul cărții o poveste menită să readucă la suprafață obiceiul sănătos al cititului. Se acordă o atenție deosebită copertelor, calității hârtiei, graficii, tiparului, dar mai ales conținutului.
În paralel, librăriile se întrec în sedii spectaculoase și un design interior care să transforme vechiul magazin de carte într-un loc multi-senzorial unde trăiești experiența lecturii cu toate simțurile.
Știm astăzi, mai mult ca niciodată poate, cât de important este să le dezvăluim copiilor noștri frumusețea cititului. Să le deschidem calea către un obicei care – odată deprins – îi va ajuta să se regăsească într-un proces continuu de dezvoltare personală și intelectuală.
Învățăm cu ajutorul jocurilor educaționale online
În același timp, copiii noștri cresc și evoluează în era tehnologiei, o vreme în care digitalul cucerește tot mai multe zone din viața noastră de zi cu zi.
Astăzi, copiii sunt pasionați de tehnologie încă de la vârste foarte mici și ne surprind mereu prin felul abil în care utilizează gadgeturile smart ale părinților lor: tableta, telefonul mobil sau laptopul. Sunt atrași de imagini, de mișcare, de feluri dinamice și inedite de a descoperi lumea, așa încât, pentru ei, învățarea de tip clasic nu mai este nici atractivă, nici eficientă.
Îmbinând pasiunea copiilor pentru spațiul virtual cu nevoia părinților de securitate, specialiștii Intuitext în educație au creat produse de învățare online ce reprezintă de fapt adaptarea educației la noile vremuri și la noile generații de elevi.
Astfel, Școala Intuitext este un site inedit, unde copiii din clasele I, a II-a și a III-a…
- Își exersează creativitatea
- Învață să urmărească anumite obiective
- Descoperă concepte noi într-un mod plăcut
- Își îmbunătățesc memoria, atenția, răbdarea
- Recapitulează și înțeleg noțiunile predate la școală
- Nu vor mai privi temele ca pe o experiență neplăcută
Facem activități în aer liber
Când vine vorba de pasiunea copiilor noștri pentru mediul virtual, părinții se tem adesea că cei mici uită de teme, de sport, de joacă. Deși studiile recente demonstrează beneficiile jocurilor educaționale online și avantajele acestora atât din punct de vedere cognitiv, cât și în ceea ce privește abilitățile sociale, cheia pentru a profita de partea pozitivă a digitalului este moderația.
Periculos nu este online-ul în sine, ci timpul (adesea exagerat) petrecut aici. Prin urmare, e indicat ca părinții să stabilească și un program pe care copiii să-l cunoască și să-l respecte, dar și un perimetru fix de resurse digitale pe care cei mici pot să le acceseze.
Așadar, după ce am stabilit reguli clare și limite fixe, o doză bună de aer curat va completa în mod armonios programul oricărei zile de vacanță. Plimbări în parc pe jos, cu bicicleta, rolele sau trotineta, zbenguieli la locul de joacă, expediții nemaipomenite prin straturile groase de frunze arămii, jocul cu mingea, coarda sau elasticul – activitățile în aer liber îi ajută pe copii atât din punct de vedere al sănătății, cât și al interrelaționării cu alți copii.
Jucându-se, disputând anumite teritorii sau jucării, alergând, făcând și desfăcând echipe, cei mici învață să gestioneze diferite tipuri de personalități și de situații, să-și exprime punctul de vedere, să-și apere individualitatea, să cedeze atunci când trebuie, pe scurt, să intre în dansul complex al relațiilor cu cei din jur.