Sărbători educaționale la școală si acasă alături de Moș Crăciun

Ionut

Sărbătorim Crăciunul la clasă și acasă!

Se aud colinde prin case și luminile colorate străjuiesc străzile orașelor și satelor adormite. Școlile românești s-au pregătit pentru cea mai frumoasă sărbătoare din an: Crăciunul. Elevii și profesorii au decorat clasele pentru a permite spiritului sărbătorii de Crăciun să-i acompanieze la ore.

Luna decembrie este plină de surprize plăcute. Părinții, bunicii și copilașii puși pe năzdrăvănii, se bucură nespus de magia Crăciunului, care crește necontenit în frumusețe. Acasă și la școală, atmosfera de sărbătoare se simte în fiecare minut.

Majoritatea școlilor din România, publice sau private, au activități de întâmpinare a sărbătorilor de iarnă. Moș Nicolae și Moș Crăciun reprezintă oportunități extraordinare de relaxare și sărbătorire a lucrurilor frumoase, lipsite de griji. Luminile colorate, decorațiunile haioase și brazii de Crăciun sunt teme recurente în școlile românești. Toată lumea încearcă să profite de povestea fină a Moșului jovial.

Educația de sărbători

În timpul sărbătorilor de iarnă, atenția copiilor este direcționată către activități distractive. Goana după cadouri începe pe 6 decembrie, când Moș Nicolae vine cu dulciuri și jucării. Părinții sunt îngrijorați că educația cade într-un plan secund. Magia Crăciunului poate fi acompaniată de activități educaționale captivante și utile.

Profesorii înțeleg importanța activității educaționale în perioada sărbătorilor de iarnă. Din acest motiv, majoritatea învățătorilor creează teme pentru acasă, care să-i atragă pe elevi. Aici intervine ScoalaIntuitext.ro, o platformă educațională modernă, ce include resurse digitale captivante.

Vacanța și recapitulări captivante cu ajutorul ScoalaIntuitext

În perioada Crăciunului, timpul petrecut alături de cei dragi poate fi sursă pentru amintiri de neuitat. Cei mici aleg să stea alături de părinți și bunici, încercând să descopere cât mai multe lucruri despre sărbătorile de iarnă. În ciuda activităților plăcute din preajma bradului de Crăciun și a pârtiei de săniuș, educația trebuie să rămână un interes activ pentru părinți și învățători.

ScoalaIntuitext.ro este o platformă educațională modernă care poate fi soluția ideală pentru sărbătorile de iarnă. Învățătorii o pot folosi pentru a crea lecții interactive, cu resurse digitale ce includ:

  • Filmulețe de predare
  • Jocuri de exersare
  • Fișe de lucru
  • Caiete flipbook

Recapitularea devine o activitate plăcută, pe care elevul o poate face în liniște acasă. În ciuda colindelor și a atmosferei de sărbătoare, elevii vor găsi timp pentru a face temele. Totuși, temele din ScoalaIntuitext.ro sunt altfel: interactive și distractive. Cine a spus că recapitularea nu poate fi o activitate educațională plăcută?

Prin intermediul platformei noastre, învățătorii transformă actul educațional într-o serie de activități complementare dar distractive. Filmulețele de predare sunt captivante iar jocurile interesante. Nu toate cadourile se pun sub bradul de Crăciun. Unele transformă educația și îi dau sens.

Ce resurse digitale pot spori calitatea actului educațional?

ScoalaIntuitext.ro găzduiește o gamă variante de resurse digitale, dezvoltate pentru învățătorii care doresc să creeze o atmosferă educațională interactivă la clasă. În același timp, resursele digitale sunt folosite de învățători pentru a crea teme pentru acasă. Acestea din urmă, devin activități distractive, departe de temuta expresie a unor elevi „iar teme!”. 

Scopul educației este de a ajuta elevul să înțeleagă ceea ce îi este predat. Așadar, învățătorul încearcă strategii educaționale noi, menite să mențină interesul elevului la un nivel ridicat.  

Diversitatea este asigurată de accesul la resurse și funcționalități intuitive. Vă invităm să descoperiți mai multe despre varianta premium ScoalaIntuitext.ro și cum vă poate fi de ajutor în 2023!

Sărbători fericite și un an 2023 plin de oportunități de dezvoltare! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *