Ajutor la școală în fiecare zi? Da, cu Școala Intuitext – locul în care copiii învață jucându-se

Claudia Cojocea - Editor
Scoala Intuitext ajutor la scoala
Scoala Intuitext ajutor la scoala

Temele pentru acasă – multe, grele, intimidante. Lecțiile de la școală – complicate, bogate în informații, sărace în elemente care să-i atragă pe copii. De altfel, când vine vorba de învățare, elevii se plâng atât de volumul de teme și responsabilități școlare, cât și de caracterul abstract al informațiilor. Aride, prea conceptuale sau pur și simplu prea serioase pentru ei, lecțiile pe care copiii trebuie să le învețe (cu plăcere?) reprezintă adevărate piedici către o educație sănătoasă.

 

Dar cum și-ar dori elevii să fie școala? Cum le-ar plăcea să învețe și cum ar trebui să arate produsele de studiu ideale care să le încurajeze dorința de a descoperi lucruri noi și care să le dezvolte acele abilități sociale atât de necesare în viața fiecăruia dintre noi? Cum ar trebui să fie profesorii, cum să le vorbească, cum să-i atragă în lumea atât de frumoasă a științelor, a artelor sau a literaturii?

Din fericire, în ultima perioadă specialiștii în educație au creat produse de învățare ținând cont de nevoile și dorințele noilor generații de elevi. Pasionați de tehnologie și dispozitive smart, dornici să știe tot ce e nou și spectaculos, copiii se schimbă și deci și profesorii trebuie să se schimbe mereu.

Învățarea clasică e completată de învățarea online

În ultima perioadă, pe lângă lecțiile clasice, cadrele didactice au inclus și activități de învățare noi, variate și atractive. De asemenea, profesorii și părinții le-au oferit copiilor lor și produse de învățare online care propun un nou tip de educație: apropiată de elevi și în acord perfect cu dorințele și nevoile lor. Pentru micii exploratori din clasele I, a II-a și a III-a un astfel de produs online de învățare este Școala Intuitext – platformă educațională creată de specialiștii Intuitext în educație.

Școala Intuitext le oferă elevilor un context atractiv și instructiv de învățare prin intermediul elementelor multimedia pe care le pune la dispoziție și pe care copiii le pot folosi singuri, fără să aibă nevoie de ajutorul unui adult, fie părinte, fie cadru didactic. Totuși, Școala Intuitext îi poate inspira și pe profesori, care pot folosi la clasă resursele Școlii Intuitext, proiectând și desfășurând activități educaționale în contexte atractive, susținute cu ajutorul computerului și al videoproiectorului.

 

 

motivatie scolara

 

De ce este Școala Intuitext locul perfect de învățare 

 Secțiunea „Clubul isteților“ propune o serie de animații, experimente, jocuri și teste care îi ajută pe elevi să recapituleze materia într-un mod plăcut și eficient. Aceste materiale pot fi utilizate și la clasă, în completarea altor activități de învățare propuse de învățător sau pot constitui o resursă pentru o lecție întreagă.

Testele“ sunt, de asemenea, concepute într-un mod plăcut pentru elevi, care primesc la sfârșitul fiecărui test un feedback imediat, exprimat în puncte. De exemplu, pentru clasa I elevii pot încerca teste de exersarea citirii și scrierii cuvintelor și propozițiilor sau testul „Timpul. Animalele. Numerele 0-100“ cu exerciții atractive, care transformă verificarea cunoștințelor într-o experiență utilă, nu într-una de temut.

De asemenea, jocul „Fotocrom“ îi ajută pe micii exploratori să-și reamintească denumirea organelor interne ale omului, iar „Misterul puzzle-urilor“ îl ajută să identifice, într-un mod amuzant, părțile componente ale corpului animalelor și ale scheletului acestora.

Completarea lecțiilor de la școală

Atunci când copiii noștri întâmpină dificultăți în înțelegerea anumitor noțiuni de la școală sau dimpotrivă, atunci când manifestă un interes deosebit pentru un anumit subiect, micii exploratori își pot completa lecția prezentată la clasă cu unele cunoștințe din categoria „Știați că…“ în cadrul secțiunii „Exploratorul vesel“. Astfel, ei vor descoperi lucruri inedite despre diferite viețuitoare (fluturi, bufnițe sau balena albastră, de pildă) și nu numai.

Așadar, desenele, animațiile sau personajele care îi așteaptă pe copii în cadrul platformei Școala Intuitext îi vor însoți pe micii exploratori în aventura spectaculoasă a cunoașterii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *