Învățarea online – schimbarea la față a educației

Cum se joacă toți copiii care învață bine

Claudia Cojocea - Editor
Cum se joacă toți copiii care învață bine
Cum se joacă toți copiii care învață bine

Noile generații de copii digitali au spus „pas“ vechilor tipare de învățare și au adoptat cel mai nou trend în materie de educație: învățarea online.

Cum se joacă toți copiii care învață bine

În ultimii ani, sistemul de educație din România a permis pătrunderea unor instrumente noi și eficiente de învățare, cum ar fi manualele digitale sau produsele educaționale online.

Astfel, învățarea online, adaptată profilului noilor generații digitale de copii, este preferată de tot mai mulți elevi, datorită multiplelor sale beneficii.

Este plăcută.

 Jocurile educaționale, de logică sau jocurile matematice sunt o componentă prezentă în viața noilor generații de copii, iar ideea de a îmbina zona divertismentului și cea a educației a venit ca o consecință firească.

Prin urmare, produsele educaționale online au o formă de prezentare atractivă și propun metode de învățare interactive și eficiente în procesul de învățare.

 Ajută elevii să învețe singuri.

 Când accesează un produs educațional online, copiii pot naviga singuri prin diferitele secțiuni ale platformei, fără a avea nevoie de ajutorul părinților sau al profesorilor meditatori.

De exemplu, la ScoalaIntuitext.ro (produs educațional online pentru clasele I-IV) elevii găsesc animații explicative, jocuri educaționale/ de logică/ matematice și experimente interactive prin care cei mici înțeleg ușor materia școlară.

Încurajează concentrarea și răbdarea copiilor.

 Tocmai pentru faptul că învățarea se face într-un mod atractiv (prin jocuri de logică sau animații explicative plăcute), copiii sunt mult mai deschiși față de ideea de învățare. Cei mici vor avea o atitudine pozitivă în raport cu educația, dat fiind că în timpul învățării online au parte de experiențe inedite.

Dezvoltă istețimea, agerimea și creativitatea copiilor.

 Produsul educațional online ScoalaIntuitext.ro, de exemplu, este construit ca un loc distractiv de aventură, format din 5 insule. Aici, cu ajutorul resurselor educaționale moderne și atractive, elevii din clasele I-IV înțeleg mai bine materia predată la clasă și își formează abilități emoționale și sociale.

În insula Peșterile Uitate copiii repetă tot ce au învățat la clasă la Limba Română și Matematică prin animații de predare, jocuri educaționale și teste de evaluare.

Prin animațiile, experimentele și jocurile din cadrul insulei Podurile Suspendate, elevii își dezvoltă cultura generală descoperind informații inedite despre Artă (muzică și curente artistice în pictură), Științe și Geografie.

În Ținutul Vrăjitorului micii noștri exploratori își antrenează temeinic mintea pentru cele mai provocatoare aventuri. Prin jocuri de atenție, memorie și jocuri de „programare” copiii devin mici programatori!

În plus, ce părere au cadrele didactice despre astfel de produse moderne de învățare?

Iuliana Drăgan, specialist Intuitext în educație și profesor pentru  clasele primare este de părere că „astfel de materiale sunt vitale pentru un învățământ de calitate într-o școală a secolului în care trăim, când digitalizarea a pătruns rapid în orice domeniu al vieții noastre.

 Noi, cadrele didactice trebuie să eliminăm conservatorismul, care încă ne mai încearcă, și să privim înainte spre metode interactive de predare, specifice erei digitale. Activitățile de învățare (pentru elevi, dar și pentru părinți) propuse de Școala Intuitext sunt pe placul meu deoarece sunt originale, de calitate, relevante, frumos prezentate, foarte instructive.“

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *