Interviu cu Iulia Dragan – II

Interviu Iuliana Drăgan (profesor pentru învățământul primar, Școala Gimnazială Nr. 96 București) – partea a 2-a

  

Noi, cadrele didactice trebuie să eliminăm conservatorismul, care încă ne mai încearcă, și să privim înainte spre metode interactive de predare, specifice erei digitale.

 

Cadrul Didactic Iulia Dragan
Cadrul Didactic Iuliana Dragan

 Se vorbește adesea despre importanța jocului în învățare. Dvs. cum îmbinați ludicul cu educația pentru a încuraja o atitudine pozitivă a copiilor în raport cu școala?

Jocul își găsește locul în orice lecție. Elementele de joc se află presărate și îmbinate printre elementele de învățare pentru a face învățarea mai plăcută și a elimina oboseala. De multe ori elevii mei constată cu regret cât de repede trec orele de curs când activitățile de învățare conțin elemente ludice, care sunt preferatele lor.

 

În ultima perioadă, sistemul de educație a permis pătrunderea unor metode alternative de studiu: CD-uri, platforme online de învățare. Le considerați utile? Dvs. le folosiți la clasă?

Manualele alternative au făcut pasul cel mare spre o educație modernă, spre lecții în care activitatea tradițională este completată cu materiale în format digital. Educația în școală nu se mai poate face doar cu tabla, creta și o planșă didactică. Animațiile, experimentele, explicațiile, filmele didactice, jocurile interactive conținute de softurile educaționale reprezintă viitorul, ele dovedindu-și eficiența în învățare.

 

scoala online

 

Apropo de învățare online, Școala Intuitext este o platformă online de învățare special creată pentru copiii din clasele I, a II-a și a III-a, care promovează învățarea prin intermediul jocurilor logice, al experimentelor inedite sau al unor filmulețe amuzante. Vi se par utile astfel de produse pentru dezvoltarea cognitivă și emoțională a copiilor din clasele primare?

Da, astfel de materiale sunt vitale pentru un învățământ de calitate într-o școală a secolului în care trăim, când digitalizarea a pătruns rapid în orice domeniu al vieții noastre. Noi, cadrele didactice trebuie să eliminăm conservatorismul, care încă ne mai încearcă,  și să privim înainte spre metode interactive de predare, specifice erei digitale. Activitățile de învățare (pentru elevi, dar și pentru părinți) propuse de Școala Intuitext sunt pe placul meu deoarece sunt originale, de calitate, relevante, frumos prezentate, foarte instructive.

 

Vrei să descoperi toate surprizele Școlii Intuitext alături de copilul tău?

Buton Hai si tu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *