Personalizarea progresului educațional al elevilor cu ajutorul Rapoartelor

Ionut

Nou în platforma ScoalaIntuitext.ro: Rapoarte individuale și de clasă ce cuprind rapoarte de competențe și rapoarte de activitate!

Începutul anului 2023, a venit cu noutăți, primite cu căldură de cadrele didactice interesate de evoluția și nivelul de cunoaștere al elevilor. Am transformat zona de Rapoarte într-un instrument ce poate oferi informații clare despre activitatea elevilor, despre utilizarea resurselor digitale și despre performanță elevilor pe testele digitale, oricând, oriunde, în timp real.

Învățătorul obține detalii utile și relevante despre activitatea elevilor și performanțele lor, atât individual cât și la nivel de clasă.

De ce am făcut această actualizare?

  • Cadrele didactice vor putea adapta activitatea din clasă și de acasă, pe baza datelor obținute din rapoarte;
  • Cadrele didactice vor obține informații relevante și utile despre progresul individual al fiecărui elev, dar și al clasei per ansamblu;
  • Cadrele didactice au acces la date în timp real, oricând și oriunde, de pe orice dispozitiv.

Zona de rapoarte la dispoziția utilizatorului, oricând și oriunde

Performanța elevilor de la clasă devine o experiență personalizată. Datele obținute din Rapoarte vor putea fi utilizate pentru a optimiza actul educațional și a adapta procesul de predare-învățare-evaluare.

Învățătorul știe exact unde să intervină, ce resurse digitale sunt eficiente și astfel, poate crește performanțele școlare ale elevilor. Ei vor primi o experiență de predare-învățare personalizată, în acord cu competențele specifice din programă și conținuturile care trebuie parcurse.

Raportarea inteligentă reprezintă o contribuție esențială la eficientizarea actului educațional. Datorită secțiunii de Rapoarte învățătorul va putea îndeplini mai ușor obiectivele, atât la nivel de clasă cât și individual, și va câștiga timp pentru alte activități educaționale sau remediale. Timpul câștigat este binevenit oricând.

Care sunt particularitățile raportului pe competențe?

Învățătorul primește date despre utilizarea resurselor digitale, rezolvarea temelor și a testelor digitale. Datele asigură o privire holistică dar și aplicată, asupra formării și dezvoltării fiecărei competențe specifice pe disciplinele importante, atât la nivel de clasă, cât și la nivel de elev. Cele două dimensiuni complementare, permit învățătorului să personalizeze actul educațional.

Raportul pe Resurse Digitale

Prezintă o situație a accesării resurselor digitale de către elevii din clasă (animații, jocuri, teste digitale). Pentru un raport mai amănunțit, utilizatorul poate analiza rapoartele individuale de resurse digitale, pentru fiecare elev în parte.

Raportul Temelor

Raportul prezintă o situație clară a temelor propuse elevilor, atât la nivel global – per clasă, cât și pe fiecare temă în parte. 

Raportul pe Testele Digitale

Utilizatorul poate consulta, pentru fiecare test digital susținut de către elevii din clasă, informații de utile precum:

  • performanța pe test (o agregare a tuturor rezultatelor elevilor, într-un format grafic foarte ușor de înțeles, astfel încât se poate vedea, dintr-o singură privire, câți elevi au avut o performanță satisfăcătoare);
  • situația competențelor specifice adresate prin acel test digital, fiecare item din test corespunzând anumitor competențe specifice;
  • situație de ansamblu a performaței la test, pe fiecare item și pentru fiecare elev în parte: număr de răspunsuri corecte, procent de corectitudine, punctaj mediu, grad de acuratețe a răspunsurilor pe fiecare item, o reprezentare grafică foarte intuitivă a răspunsurilor elevilor (răspunsuri corecte, greșite sau non-răspunsuri), precum și posibilitatea de a analiza în detaliu rezultatele fiecărui elev în parte la un anumit test.

Educație prin intermediul platformei ScoalaIntuitext

Învățarea poate fi plăcută și interactivă. De aceea, dar și pentru a fi în pas cu tehnologia, am creat o platformă menită să întâmpine nevoile tuturor celor implicați în educație: învățători, elevi și părinți.

ScoalaIntuitext.ro este o soluție educațională la îndemâna actorilor din sistemul școlar românesc, mici și mari. Platforma este baza unei educații moderne, în conformitate cu așteptările și nevoile învățătorilor români din ciclul primar.

Vă invităm să utilizați ScoalaIntuitext.ro împreună cu elevii dvs. pentru a vă bucura de rapoartele oferite de platformă!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *